Reklame

Naselje „Pazarište“ u Zaječaru, koje su posetili članovi Narodne stranke, prema njihovim rečima je na izuzetno lepoj lokaciji na zapadnom obodu grada odakle se pruža pogled na celu kotlinu. Neko bi rekao da je privilegija živeti u ovom delu, međutim građani su ovde bezrazložno zapostavljeni, stoji u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.

Osim razvedene vodovodne i elektro mreže ne postoji izgrađen sistem fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, lokalne saobraćajnice su uglavnom neuređene pa građani
najčešće gaze blato i preskaču bare, navode oni.

„U ovom delu grada geologija terena je takva da prilikom padavina brzo dolazi do
zasićenja zemljišta vodom usled nepropusnosti podzemnih slojeva tla koji zaležu plitko tako
da se atmosferska voda razliva po okolnom terenu. U isto vreme dolazi do mogućeg zasićenja septičkih jama i izlivanja otpadnih voda pri čemu dolazi do mešanja. Ovako izmešana i zagađena voda nekontrolisano se razliva na celom ovom prostoru, zadirući u suterene gde naši sugrađani ovo zagađenje unose direktno u svoje domove“.- ističu iz Narodne stranke u Zaječaru.

Oni ističu da je u 21. veku ovo nedopustivo, s obzirom da je kanalizaciona mreža bila ostvarena tekovina još u starom Rimu!

„Rešenje za celo ovo naselje bi bilo da se kanalizacioni kolektor iz naselja „Podliv“
nastavi i dogradi sa izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže čime bi se dugoročno
prevazišli sadašnji problemi. Takođe, uređenjem ulica i izgradnjom sistema atmosferske kanalizacije sa odvođenjem u lokalne vodoprijemnike, ova voda bi se mogla sprovesti do reke Crni Timok kao dominantnog vodoprijemnika u neposrednoj blizini. Na taj način značajno bi se unapredio kvalitet života i postao dostojanstveniji na čitavom ovom potezu što naši sugrađani apsolutno zaslužuju. U prilog tome je i činjenica da su verovatno prilikom izgradnje objekata platili komunalno opremanje infrastrukturom, ali da zbog hroničnog nedostatka sredstava u budžetu nije došlo do realizacije“.- kažu oni.

Prema njihovim rečima odgovorna vlast ovakve aktivnosti treba da upražnjava svakodnevno, a ne samo tokom predizbornih kampanja kao što je sada slučaj, da se tačkastim intervencijama na raznim lokacijama u selima i gradu baca prašina u oči narodu pri čemu se veći problemi guraju pod tepih.

„Mi kao odgovorni ljudi iz NARODNE STRANKE koji drže reč, pozivamo na buđenje i
veliko čišćenje našeg grada“- navodi se u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.