Narodna stranka Zaječar, foto: Glas Zaječara

Narodna stranka u Zaječaru obavestila je građane saopštenjem da je u Zaječaru, dana 15.11.2020. godine formirala Mesni odbor za Mesnu zajednicu Kraljevica. Za predsednika MO Kraljevica izabran je advokat Igor Panajotović, a za potpredsednike,studentkinja prava Milica Veličković i diplomirani ekonomista Predrag Bordijanović. Svo troje su iz Zaječara i žive u ovom delu grada.

„MZ Kraljevica, kao centralni deo grada nosi ime Park šume Kraljevica, koja je srce, duša i pluća našeg grada i iz koje će vetar promene očistiti naš grad od prljavštine koja se u njemu taloži već dugi niz godina.

Kraljevicom, i uopšte celim našim gradom, upravljaju oni koji je ne razumeju, koji se na njoj nisu igrali, prohodali, doživeli prve ljubavi, niti tu odrasli. O našem gradu odlučuju oni kojima do Kraljevice nije stalo, koji ne poznaju dušu ovog grada, a koji jedino poznaju svoje interese i interese svojih saučesnika. To su oni kojima ime FK TIMOK i KK MLADOST ništa ne znače!???!“kažu iz Narodne stranke.

Oni u saopštenju ističu da su to oni koji na Kraljevici, kao i u celom gradu, seku drveće, ne popravljaju klupe, ne postavljaju kante za otpad, ne kose travu, ne čuvaju i ne održavaju ono što naša Kraljevica već ima, a pričaju o nekim novim projektima i investicijama. Pojedini delovi naše Kraljevice su zbog totalnog zanemarivanja postali nedostupni za Zaječarce, a svojevremeno su bili mesto gde su se okupljali ljudi ovog grada i igrala njihova deca.

„Svi mi zaslužujemo mnogo bolje-bolju Kraljevicu i bolji Zaječar!!! A to je moguće postići!!! Mi ćemo ulice očistiti, zasaditi drvorede, uživati u zaječarskim restoranima, kafanama i kafićima, igrati fudbal, košarku i ostale sportove na našim obnovljenim terenima, uživati na gradskom bazenu, voditi decu u šetnju, ne plašeći se da će ih ujesti neki pas lutalica.

Zaštitićemo ugostitelje i sve privatne preduzetnike i omogućiti im da nesmetano rade. Ulica Ljube Nešića ima višedecenijsku tradiciju trgovačke ulice, a pred našim očima se gasi. Naša je dužnost da ne zatvaramo oči i da uložimo potrebne napore, ne da se samo zaustavi njeno propadanje, već da ovu ulicu učinimo dostojnom 21. veka u kome živimo. Gitarijadu ćemo vratiti Zaječarcima, bez gnjacanja po blatu u vašarskoj atmosferi“.- kažu iz Narodne stranke.

Oni ističu da imaju tim obrazovanih, stručnih i ostvarenih ljudi, koji vole svoj Zaječar, i koji su spremni da rade na rešavanju problema, a sve u službi građana i vođeni isključivo opštim interesima zajednice.

„Pozivamo sve dobronamerne ljude da nam se pridruže kako bi zajedno sproveli neophodne promene, i da o našem gradu ne pričamo samo lepe priče o nekim prošlim vremenima, već da zajedno radimo da nam svim bude bolje“. poručuju oni