Narodna stranka Zaječar, foto: Glas Zaječara

GrO Narodne stranke u Zaječaru, oglasio se saopštenjem povodom objavljenog jučerašnjeg intervjua datom jednom lokalnom mediju od strane još uvek v.d. direktora JKP „Vodovod“ Nikole Šarčevića.

„Povodom objavljenog jučerašnjeg intervjua datom jednom lokalnom mediju od strane još
uvek v.d. direktora JKP „Vodovod“ Nikole Šarčevića, u kome ističe da Zaječarski vodovod
putem kompenzacije isporučuje vodu privrednom subjektu „Delta Agrar“ po ceni od 38 dinara po kubnom metru, koja je zapravo nepostojeća, a samim tim i protivzakonita jer ne postoji u zvaničnom cenovniku ovog javnog preduzeća, Narodna stranka Zaječar posebno ističe da tim i takvim protivzakonitim postupanjem od strane rukovodstva se sprovodi diskriminacija prema svim ZAJEČARSKIM privrednicima i preduzetnicima u odnosu na „Delta Agrar“, koju tu istu vodu dobija po zanatno nižoj ceni u iznosu od 38 DINARA, za razliku od ostalih privrednika i preduzetnika koji je dobijaju po ceni od 141,50 dinara“.- ističu iz Narodne stranke.

Iz Narodne stranke kažu da ovakvim postupanjem od strane rukovodstva JKP „Vodovod“, ZAJEČARSKI PRIVATNICI, od kojih se većina grčevito bori za svoju egzistenciju, zapravo se dovode u diskriminisani položaj, jer po Zakonu o zabrani diskriminacije, ovim postupanjem povređeno je načelo jednakih prava i obaveza, a takođe sproveden težak oblik diskriminacije, a što sve zajedno može da ima dalekosežne posledice po JKP „Vodovod“, kao i za sam Grad Zaječar!???!

„Narodna stranka Zaječar podseća sve građane Zaječara, da je NAŠ VODOVOD izgrađen pre više decenija od sredstava koja su obezbeđena SAMODOPRINOSOM SVIH ZAJEČARACA, odnosno izdvajanjem od zarada naših očeva, majki, naših baka i deka, kako bi buduće generacije imale obezbeđenu zdravu pijaću vodu, a ne da bi se nekome prodavala u BESCENjE“ističu oni.

Zato, Narodna stranka u Zaječaru, kao stranka pravdoljubivih ljudi, kojima je JAVNI INTERES na prvom mestu, apeluje na još uvek aktuelnu gradsku vlast predvođenu SNS-om i odlazećim Gradonačelnikom B.N, da umesto što zdušno brane pomenutog v.d. direktora, preduzmu nešto korisno u interesu svih ZAJEČARACA i spreče svako nezakonito postupanje, kaže se u saopštenju Narodne stranke u Zaječaru.

Podsećamo, Nikola Šarčević je dao intervju portalu ZAMEDIA, koji možete pogledati OVDE.

Reklame