Dragan Stamenković Montoja, foto: Glas Zaječara
Reklame

Kandidat za gradonačelnika Dragan Stamenković, nosilac liste „Montoja i pravednici“ napadnut je od strane aktivista. Drugi napad odigrao se u prisustvu pripadnika policije. Dragan Stamenković kaže da ga policija nije zaštitila.

 

Dragan Stamković Montoja napadnut je od strane aktivista koji su se, krećući se ulicama Zaječara obreli u njegovom komšiluku. Aktivista grupe građana koja je podnela listu „Montoja i pravednici“ i Stamenković upozororili su aktiviste da je takva aktivnost zabranjena, ali su oni svejedno nastavili da je sprovode, te su se Stamenković i aktivista prihvatili telefona kako bi sačinili video zapis o tome.

Jedan od njih je moj komšija, koga sam prepoznao, on je aktivista SNS-a. Bio je iza moje kuće, ekipa jedna, koji su prepoznali moje ljude, upozorili su ih da se udalje, da ne idu sa spiskovima, po kućama, da je to zabranjeno. Upozorio ih je moj aktivista da se udalje, iza moje kuće su bili, bukvalno u mom komšiluku.

Kad su nastavili isto pošli smo da ih upozorimo, da ih snimimo šta rade, te spiskove, i aktivista SNS-a mi je oteo telefon i uvrnuo ruku i udario me, tu po bradi me je zakačio, nije mnogo, mislim da nije bila namera, već je samo hteo da otme telefon. Nakon toga sam pozvao policiju i krenuli smo za njima. Policija je rekla da će brzo da stigne patrola koja će da ih privede i legitimiše, to se nije desilo, u roku od 20 minuta sam tri puta zvao  policiju, na kraju posle 20 minuta kada su napokon stigli, menjali su lokacije, išli su ulicama, išli smo iza njih, kada je policija stigla bio je to civilni auto policije, neobeležen, inspektor neki mladi sa jednom devojkom, koja je inspektorka, oni se nisu legitimisali, ali po pištolju koji sam video moja pretpostavka je bila da su policajci.“ –kazao je Dragan Stamenković Montoja, kandidat za gradonačelnika Zaječara

Policija je legitimisala Dragana Stamenkovića i njegovog aktivistu. U tom trenutku naišao je još jedan aktivista, koji je Stamenkovića napao u prisustvu inspektora. O čemu svedoči i video koji možete pogledayi u nastavku.

Inspektori Stamenkovića nisu zaštitili, a kada je video da je „vrag odneo šalu“, Stamenković je sa svojim aktivistom napustio lice mesta u strahu za njihovu bezbdost i uputio se ka Policijskoj upravi Zaječar, gde je dao izjavu za medije.

U tom trenutku je aktivista SNS-a, prvi čovek Boška Ničića stigao kolima, bukalno doleto, naglo stao i pred policijom, pred inspektorima koje sam ja pozvao da me zaštite me je napao po drugi put. Oteo je telefon iz ruke mog aktiviste koji je snimao tu konkretnu situaciju. Počeo je da nas psuje, meni je prišao blizu, pitao me je je l hoću da dobijem batine, da se brzo sklonimo, da nas nema. Iskreno preplašen sam. Sve vreme su inspektori policije stajali i nisu na te pretnje reagovali  uopšte. Shvatio sam ozbiljnost situacije, da je vrag odneo šalu, znači mi ćemo biti povređeni, čak pred inspektorima policije koje sam ja zvao da nas zaštite. Nekako sa smo seli u koli, probao sam ne da smirimo situaciju, nego bukvalno da pobegnemo, stali smo ispred Policijske uprave u Zaječaru, i zvali vas medije, zato što se iskreno plašim da uđem u policijsku upravu, jer ako sam već jednom zvao njih da me zaštite, a odnegde se stvorila ekipa SNS-a koja nas je napala po drugi put njima.“ – izjavio je Dragan Stamenković kandidat za gradonačelnika

Kompletnu izjavu Dragana Stamenkovića o napadu pogledajte u video prilogu ispod teksta.

Reklame