Reklame

Svaki četvrti juče testirani pacijent u Negotinu je pozitivan i prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 22 osobe starosti od devet do 81 godine. Uz ove, opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je i da se na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin trenutno leče 33 pacijenta sa bronhopneumonijom, pri čemu je 21 oboleli na kiseoniku.

Juče je  hospitalizovano  šest pacijenata, sa odeljenja su četiri bolesnika otpuštena  na kućno lečenje, a jedan pacijent je zbog teže kliničke slike upućen  na  lečenje u kruševačku kovid bolnicu. Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti je obavljeno 37 prvih i 30 kontrolnih pregleda.

-Imajući u vidu da se broj pozitivnih slučajeva i građana sa težom kliničkom slikom povećava i da se pacijenti sa težim simptomima smeštaju na tri odeljenja,  kao i da se svakodnevno teži slučajevi upućuju u kovid bolnice u Кruševcu, Beogradu i Sokobanji, građani treba da povedu računa, poštuju epidemijske mere i tako zaštite sebe i svoje bližnje – apeluju iz Zdravstvenog centra Negotin.

Negotinci koji žele da se vakcinišu, računajući tu i treću, buster dozu, svakodnevno to mogu uraditi od 8 do 14 sati na vakcinalnom punktu u Domu penzionera.

U majdanpečkoj opštini registrovano je deset novoobolelih  od 45 testiranih. Prilikom pregleda u kovid ambulantama kod pet pacijenata dijagnostikovana je upala pluća. Aktivno pozitivno je 117 osoba pri čemu su 82 nevakcinisane, kažu u Domu zdravlja Majdanpek.

Navode i da je u kovid bolnicama zbog teže kliničke slike zbrinuto  20 pacijenata. Od početka četvrtog talasa zaraženo je 384 osobe, izlečeno je do sada 254, a od posledica virusne infekcije preminulo je 13 pacijenata.

Izvor: Danas