foto: pixabay

Još jedan nestabilan majski dan pred nama. Biće smene sunca, oblaka, kiše, a temperatura će biti do 26 stepeni. Na teritoriji cele Srbije aktiviran žuti meteoalarm. Upozorava se na pljuskove, grmljavinu, a lokalno na jugu Srbije i na grad.

Ostajemo pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, vreme će u danu pred nama biti nestabilno, mogući su pljuskovi. Uprkos tome, ostajemo pod uticajem ove umereno tople vazdušne mase, pa će temperatura uglsvnom biti oko 25 stepeni.

Trenutno je na severu Srbije pretežno vedro, sunčano, na jugu ima više oblaka, u okolini Niša je u do skoro padala kiša. Slično vreme nas očekuje i u narednim satima, dakle na severu suvo i sunčano, na jugu oblačno i kišovito. Posle podne destabilizacija, u celoj zemlji će biti uslova za pljuskove, grmljavinu. Suvo će se zadržati samo na krajnjem severu Vojvodine.

Vetar slab, pretežno severnog smera. A maksimalna temperatura danas od 24 do 26 stepeni.

Narednih dana bez bitnije promene. Poslednji dani maja i prvi dani juna donose smenu sunca, oblaka, kiše, pljuskova, i sve to uz temperaturu preko 25 stepeni. Za vikend će biti pretežno sunčano, tek ponegde uz slabu kišu, a temperautra će biti i do 30 stepeni.

Izvor: N1

Reklame