Foto: Glas Zaječara - Fudbalska utakmica Timok-Djerdap (2:1)

Pravi spektakl u najavi na gradskom stadionu na Kraljevici. Fudbalski klub „Timok 1919“ organizuje četvrti po redu Međunarodni fudbalski turnir „Zaječar 2020“, od 24. do 28. juna, a svoj dolazak već je potvrdio veliki broj ekipa, ističu organizatori iz Škole fudbala zaječarskog kluba.

Imena CSKA iz Sofije i Partizana iz Beograda dovoljno govore o snazi turnira i kvalitetu fudbala, koji će publika koja dođe da isprati budućnost fudbala imati priliku da vidi krajem juna na Kraljevici.

Dolazak su pored CSKA potvrdila još dva bugarska kluba Spartak Pleven i DFK Vidin, dok će na turniru u Zaječaru od superligaških timova iz Srbije zaigrati i Napredak iz Kruševca i Radnik iz Surdulice.

Gradski rival Kablovi će takođe učestvovati sa svojim mlađim selekcijama, a tu su i uvek tradicionalno jake škole fudbala iz Jagodine, Paraćina, Pančeva, Niša iz kojeg dolaze čak četiri ekipe, Velikog Gradišta, Brusa, Petrovca na Mlavi kao i komšijski rivali iz Bora, Negotine, Majdanpeka, Kladova…

Veliko zadovoljstvo predstavlja i činjenica da će dva kluba sa Kosova i Metohije učestvovati na turniru u Zaječaru. Pored već tradicionalnih učesnika iz Škole fudbala „28. jun“ iz Gračanice, dolazak je potvrdio i Fudbalski klub „Rudar“ iz Kosovske Mitrovice.

Lista učesnika još uvek nije konačna, a prijavljivanje je moguće do 20. juna, četiri dana pre zvaničnog otvaranja turnira na gradskom stadionu u Zaječaru, na kome će igrati mladi fudbaleri od 2005. do 2013. godišta, podeljeni po uzrasnim kategorijama.

Izvor: Glassporta