Reklame

„Montoja i Pravednici“ kako su danas istakli spletom okolnosti, predali su listu drugi put, za iste izbore. Trenutno čekaju na pregled dokumentacije i nadaju se da će ovog puta biti odobrena lista. Na listi je 17 odbornika, i predali su 544 potpisa podrške, dva više od prošle predaje.

Nakon što su drugi predali potpise, i odbijanje liste od strane GIK-a, „Montoja i Pravednici“, su danas opet predali potpise za lokalne izbore u Zaječaru.

„Prvi put smo sakupili 542 potpisa, sada smo 544. Mislimo da je to dovoljno, prošlog puta je bilo dovoljno što se tiče broja glasača koji su podržali listu. Mi smo prvi put išli na brzu listu od 17 odbornika, bez mogućnosti kontrole izbora na izbornim mestima. Taj plan nam je propao da budemo na mestu broj 2 ili to tako sada izgleda. Možda ću tražiti od gradske izborne komisije naknadno da nas vrate na broj 2, gde nam pripada mesto, uzimajući u obzir da smo prošlog puta ekspresno sakupili 540 potpisa. Nisam u ovom trenutku siguran da li je možda neki sud nadležan za to ili će gradska izborna komisija shvatiti da nismo namerno učinili grešku prošlog puta i da je ona takve vrste. Svakako skupljanje potpisa drugog puta je bilo teže i pokvarilo nam je planove koje smo imali za kampanju unapred pripremljenu, a to je mesto broj 2 koje smo zamislili pre izbora“istakao je Dragan Stamenković, prvi na listi ove političke grupacije.

Prema rečima Dragana Stamenkovića prvog na listi ove grupacije, njihov cilj je da dođu na vlast u Zaječaru i da poprave stanje u ovom gradu.

Na naše pitanje da objasni, zbog čega je lista prošlog puta odbijena, Dragan Stamenković je kazao:

„U suštini, mi smo napravili grešku po savetu mog pravnika kojem se verovalo, i nismo napisali u nazivu podnosioca izborne liste, grupa građana pre toga, što je po zakonu obavezno. Onda je gradska izborna komisija napravila grešku i naložila mi da u obrascima koje su im dostavili, tu grešku ispravim. Praktično, dali su mi nemoguću misiju da ispravim grešku u obrascima. Obratio sam se zvanično, i rekao da tražim te obrasce da mi daju da prepravim tu grešku i upozorio ih da se radi o nelegalnoj radnji i krivičnom delu“.

Na naše pitanje da li su to iz GIK-a tražili od njih Stamenković je kazao:

„Da, gradska izborna komisija je zvanično meni naložila da u dostavljenim obrascima ispravim grešku. Praktično, nemoguća misija. Onda drugog puta kada smo predali dodatak listi, jedan papir je bio sporan, u smislu da nije bilo mog potpisa na njemu. Stvar je gora nego što mislite jer u trenutku kada sam predavao dokumenta, ja sam tražio i insistirao da mi overe jednu po jednu kopiju dokumenata da mi je sva dokumentacija predata. Službenica gradske uprave se konsultovala sa sekretarom gradske izborne komisije i on je naložio da primi cele spise i da mi overi jedan po jedan dokumenat. U razgovoru sa sekretarom, kasnije sam dobio informaciju da su mi sva dokumenta overena uredno. Šta se desilo u međuvremenu, mogli smo da idemo na žalbu gradske izborne komisije, 24h je bio rok, onda da tražimo od upravnog suda čiji je rok 48h. Odlučili smo da ne idemo tim putem, nego da ponovo sakupimo potpise, iako ćemo izgubiti broj 2 na listi, i tako dokažemo praktično da ništa lažnog nije bilo u tome što smo uradili prvog puta“ zaključio je Stamenković.