Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Ova tragikomedija o  tome šta se dešava kada muž glavne junakinje Vere  dobije sedmicu na lotou odigrana je u Centru za kulturu u Кotlujevcu.  Od prvog do poslednjeg  trenutka trajala je interakcija sa publikom koja je na ovaj, ili onaj način aktivno učestvovala u predstavi koja je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Bojane Lazić,  a u izvođenju Monike Romić.

Ova hit predstava govori o događajima i nizu neverovatnih situacija kroz koje je prošla junakinja Vera u samo jednom danu. Publika je mogla da utiče na ishod predstave, jer je bila u mogućnosti da glasanjem, bira kakav će biti kraj!

Monika Romić je, najblaže rečeno, ispunila očekivanja publike. Iako je sa njom već nastupila na brojnim fesivalima u zemlji i regionu, od pomisli da nastupa na festivalu koji nosi Zoranovo ime kaže „odmah se naježi“, imajući u vidu da je Zoran bio “Кralj improvizacije” , a da baš ova predstava to i jeste od početka do kraja.

„Bila sam izuzetno počašćena pozivom na ovaj festival, evo sva sam se naježila. Negde meni Zoran Radmilović  stalno lebdi iznad ove predstave, mislim to je neko moje lično osećanje, zato što imam puno improvizacije i vrlo često ne znam šta će se desiti i vrlo često ne znam šta će mi ljudi odgovoriti, pa moram da budem izuzetno koncentrisana da bih znala da i ja vratim odgovor, tako da postoji razlog zašto je ova predstava ovde.

Baš zato što je Zoran toliko božanstveno improvizovao  nekako stalno osećam njegov duh tu gore dok radim ovu predstavu. Festival je božanstven,  ja sam generalno zaljubljenik u festivale, volim festivale, volim da se družim sa ljudima, tako da sam izuzetno radosna što sam ovde.

Pre par godina igrala sam u Zaječaru predstavu „A gde su kokoške?“. Nadam se da će se to desiti i sa ostalim predstavama, mislim na ove velike sa ansamblom, ali večeras sam se potrudila da Zaječarcima priuštim zadovoljstvo” – istakla je Monika.

Na pitanje: Šta misli o festivalima u doba pandemije?  Monika je bila i više nego jasna:

“Što se tiče korone, ja sam pristalica toga da se poštuju sva pravila, ali da život zbog toga ne treba da stane. Igrati za malo publike je bolje nego ne igrati uopšte i trudim se da poštujem sve što je propisano, ali da me to ne opterećuje i da nastavim i dalje da živim. Mislim da je jedino važno da radimo na imunitetu. Tu mi više ništa ne možemo da uradimo. Imunitet, priroda, hrana i ideš, radiš, živiš normalno, pa ako te strefi, strefi, a ako te strefi žešće, ništa… idemo, lečimo se“.

Na trećem Festivalu malih pozorišnih formi, osim predstave “Život je loto”, zaječarska publika imala je priliku da vidi još četiri predstave: „Čučuk Stana“ u izvođenju Nataše Petrović, „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića,  komad  „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ u kome igraju Dragana Jovanović i Bratislava Milić  i „Vla-Vla-Vlajland kabare“ u izvođenju Ecije Ojdanić.  Predstava zaječarskog teatra nije u konkurenciji za nagradu festivala koju dodeljuje stručni žiri, ali je svih pet predstava u konkurenciji za nagradu publike koja svake večeri glasa.

Reklame