foto:pixabay

Učenici mladjih razreda osnovne škole pohadjaće naredne nedelje nastavu neposredno dok će djaci od petog do osmog razreda kao i srednjoškolci nastavu od ponedeljka, 7. februara pratiti po kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ministarstvo je prenelo da je od 27. januara do 2. februara potvrdjeno 4.935 slučajeva infekcije virusom korona medju decom uzrasta od šest do 18 godina, što je, kako se navodi, 0,64 ukupne školske populacije.

U istom periodu, učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrdjenih slučajeva infekcije iznosilo je 4,8 odsto.

U prethodnih 10 kalendarskih dana, 87 odeljenja osnovnih i srednjih škola ili 0,06 odsto prešlo je sa neposredne na onlajn nastavu zbog najmanje tri slučaja infekcije medju učenicima dok su 363 odeljenja ili 0,9 odsto sa 17 i više učenika, prešla sa neposrednog na kombinovani model nastave zbog najmanje dva slučaja infekcije medju djacima.

U saopštenju se dodaje da su u tom periodu 143 grupe ili 0,35 odsto prešle sa kombinovane na onlajn nastavu zbog pojave tri slučaja infekcije medju učenicima.

Izvor: Beta

Reklame