Reklame

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je juče izbornu listu koalicije „Moramo“, koju čine pokret „Ne davimo Beograd“, Otvorena građanska platforma „Akcija“ i „Ekološki ustanak“. Iz Zaječara na ovoj listi nalazi se pet kandidana za poslanike.

Na ovoj listi nalaze se i pet kandidata iz Zaječara. Na 45. poziciji je dr Dejan Krstić, doktor etnologije i antropologije iz Zaječara, Milјan Stefanović master menadžer iz Zaječara je 82., Sandra Milenković iz Zaječara je 132., diplomirani muzičar teoretičar i pedagog iz Zaječara Mikaela Silјanoska Smičković nalazi se 147. mestu, a Goran Simatović penzioner iz Zaječara na 162. mestu.

Listu je svojim potpisima podržalo 12.236 birača, dok je nosilac predsednik „Zajedno za Srbiju“ i lider Otvorene građanske platforme „Akcija“ Nebojša Zelenović.

Miljan Stefanović, master menadžer kandidat za poslanika koalicije „MORAMO“ iz Zaječara kaže da Zaječar mora iznaći rešenja u budućnosti za zagađenje vazduha u toku zimskih meseci.

„Kao kandidat za poslanika iz Zaječara smatram da naš grad mora iznaći rešenja u budućnosti za zagađenje vazduha u toku zimskih meseci. Takođe smatram da ne smemo dozvoliti rudarska istraživanja nadomak Zaječara jer svako bušenje može izazvati prodiranje otvovnih tvari u podzemne vode. Znamo koliko Zajačaru znače česme na kojima se Zaječarci godinama snabdevaju pijaćom vodom. Moramo se izboriti protiv otvaranja kamenoloma u Malom Izvoru. Naravno, moramo se do kraja izboriti sa Rio Tintom koji je samo kao tema skinut sa dnevnog reda, verujem da će SNS nakon izbora ako pobedi ponovo aktuelizovati tu temu i vratiti ovu kompaniju u igru. Zahtevaćemo od „Zijina“ da stavi propisne filtere kako bi se zagađenje svelo na evropsku normu. Moramo podsticati solidarnost raditi na razvoju cirkularne ekonomije, razvoju zdravstva. Obrazovanje moramo podići na viši nivo i podići ugled učitelja, nastavnika od njih sve počinje oni stvaraju buduće stručnjake. Važna tema je i poljoprivreda, treba podići subvencije našem seljaku, oni su ti koji nas hrane“, ističe on.

Pored Stefanovića, na listi koalicije „Moramo“ nalaze se Sandra Milenković, Dejan Krstić, Mikaela Smiljanoska Smičković i Goran Simatović.

Reklame