foto:pixabay
Reklame

Prema tvrdnjama roditelja čija deca pohađaju školu u Vražogrncu, deca već danima se smrzavaju. Oni apeluju da se gradska vlast odrekne dela plata i kupe novi kotao za školu u Vražogrncu. Direktorka OŠ „Dositej Obradović“ kaže da je kotao kupljen, i uskoro stiže, dok se deca za to vreme greju na kalorifere.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da OŠ „Dositej Obradović“ u Vražogrncu,  već danima nema grejanje i da se deca smrzavaju.

„Hitan Apel gradskoj vlasti na čelu sa komandantom. Da se svi odreknu dela plata i kupite kotao osnovnoj školi u Vražogrncu, a ne da se deca smrzavaju nedelju dana bez grejanja. Ako niste sposobni da nabavite sredstva od par hiljada evra za kupovinu novog, podnesite ostavke. Bićete direktno odgovorni za zdravlje dece. Hladno je, sve više dece je bolesno, a i korona uveliko traje“poručio je jedan od meštana Vražogrnca.

Tragom ove informacije kontaktirali smo direktorku OŠ „Dositej obradović“ u Vražogrncu, Anitu Savić, koja nam je kazala da je kotao kupljen, i treba da stigne, dok informacija da nema grejanja nije tačno pošto su nabavljeni kaloriferi.

„Tačno je da kotao curi, ali mi smo odmah reagovali, i ovom prilikom zahvaljujem se ljudima iz MZ Vražogrnac koji su nam pomogli i dali kalorifere. Ovom prilikom zahvaljujem se i GU Zaječar, kao i gradonačelniku, koji su već kupili kotao, i očekujemo da stigne. Nije tačno da se deca smrzavaju, pošto već danima kaloriferi rade“istakla je Anita Savić za portal Glas Zaječara.

Podsećamo, da ni u Zaječaru još uvek nema grejanja, i da građani negoduju već danima.

Reklame