Foto: Veljko Radulović

Meštani Tabakovca poučeni izrekom “da kada nema kiše dobar je i grad”, rešili su da udarne rupe na putu Tabakovac – Brusnik popune ciglom.

Veljko Radulović, iz Tabakovca kaže da godinama sređuje put koji ide ka susednom selu.

“Put je u očajnom stanju, i punjenjem udarnih rupa ciglom, koliko-toliko pomažem ostalim meštanima da ne oštete svoje automobile. Nemam drugog izbora nego sam da sredim udarne rupe. Ranije sam punio ćeremidom koja se ne zadržava dugo, ali kada sam sve istrošio, prešao sam na cigle, koje su se mnogo bolje pokazale”, objašnjava Veljko Radulović.

On kaže da mu je došla ideja da počne da koristi cigle, koje kako tvrdi, mnogo duže traju od ćeremide.

Foto: Veljko Radulović

Veljko kaže da je put do Brusnika dug nešto više od šest kilometara, da je u lošem stanju, ali da su dve deonice tek u katastrofalnom stanju.

“Najveći problem su dve deonice dužine po 50 metara. To kao da je bilo bombardovanje – rupa do rupe. Neke rupe su dubine 30 centimetara, što je opasno za automobile”, objašnjava naš sagovornik.

Sagovornik Glasa Zaječara ističe da krpljenje na ovaj način radi poslednje tri godine efektivno, a da je isto radio i ranijih godina.

Dodaje da od januara meseca ove godine, sređuje put konstantno, a najviše problema stvara jaka kiša, pošto izbaci material iz rupe.

On tvrdi da im je rečeno da grad Zaječar nema novca da se ta deonica sredi.

“Predsednik Mesne zajednice na pitanje meštana sela Tabakovac, kada će put biti sređen, kazao je da mu je navodno rečeno da će ako bude sređivanja, to biti pred izbore sledeće godine, pošto grad trenutno nema novca”, tvrdi naš sagovornik.

Za kraj Veljko kaže, da dok god ima ciglu, on će krpiti udarne rupe, a kada cigla nestane, kupiće još, i od sređivanja neće odustati.

Dušan Vasiljević, predsednik Mesne zajednice Tabakovac, kaže da mu je sređivanje puta obećano za mart, ali da je od tog obećanja prošlo četiri meseca.

Pitali smo gradonačelnika Zaječara, Boško Ničića, da li je u planu i kada će biti sređen put Tabakovac – Brusnik, ali do objave teksta on nije odgovorio na naše pitanje.

Reklame