Reklame

Član MZ Lasovo Dejan Božinović poslao nam je pismo u kome ističe da su meštani Lasova ogorčeni na v.d. direktora JKP „Vodovod“ u Zaječaru, Nikolu Šarčevića, zbog navodne prevare kako on ističe pošto im naplaćuju vodu, a ne isporučuju. U pismu se dodaje da navodno deo sela nema vodu i da je stoka žedna. Zbog svega navedenog, meštani Lasova najavili protest za 2. avgust.

Pismo prenosimo u celosti.

„Mi meštani sela Lasovo smo ogorčeni na zaječarski Vodovod i v.d. direktora Nikolu Sarčevića jer nas je prevario tako što nam naplaćuje vodu koju nam ne isporučuje. Mi imamo naš seoski izvor vode koji je zaječarski Vodovod preuzeo i sada nam naplaćuje našu vodu koja je nama nedovoljna jer taj izvor gubi snagu u letnjim mesecima, a Vodovod nije sproveo svoju liniju do našeg sela iako nam je obećano da ćemo imati vodu non stop. Trenutno samo deo sela ima vodu, stoka nam je žedna i nemamo čime da je napojimo.
Za našu muku bezuspešno smo se obraćali i predsedniku Vučiću i lokalnoj samoupravi koja ništa nije preduzela već štiti Nikolu Šarčevića koga drži na mestu v.d. direktora već dve i po godine. U međuvremenu je raspisan konkurs za direktora Vodovoda koji je završen pre više od pola godine na kome se javilo 5-6 kandidata ali još uvek nije izabran zakonski direktor Vodovoda“.navodi se u pismu.

On pita da li je razlog tome sto v.d. Nikola Šarčević omogućava enormne količine vode za zalevanje Deltinog voćnjaka po više od duplo nižoj ceni dok mi nemamo ni za piće, a kamo li da napojimo stoku.

„Zbog toga smo se odlučili na građanski protest. Protest ćemo odrzati 02. avgusta 2021.u 10 sati u centru sela Lasovo“.kaže se u pismu.