Memorijalni turnir u šahu „Dragan Mitić Mitke“, posvećen dugogodišnjem igraču i kapitenu Šahovskog kluba „Zaječar“ održan je u subotu 28. maja u hali sportova na Kraljevici. Učestvovao je 31 učesnik u seniorskoj i 13 u omladinskoj konkurenciji, a turnir je opravdao očekivanja, piše Glassporta.rs.

Organizator I Memorijala „Dragan Mitić Mitke“ bio je Šahovski klub „Zaječar“ uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara i pokroviteljstvo Gradske uprave Zaječar, a lista šahista iz Niša, Paraćina, Ćuprije, Pirota, Svrljiga, Knjaževca, Boljevca, Bora, Majdanpeka i Kladova, potvrđuje da su domaćini iz Šahovskog kluba „Zaječar“ uspeli da na mapu ozbiljnih srpskih turnira postave i jedan zaječarski.

Nakon odigranih devet rundi najviše razloga za zadovoljstvo imali su Uroš Cvetanović i Dejan Branković na glavnom turniru, koji su takmičenje završili sa po 7 poena, dok je 3. mesto pripalo Andriji Marku Krstiću sa 6,5.

Što se Open B dela turnira tiče, nakon pet rundi na čelu tabele našli su se Velimir Vančević i Rastko Jović sa po 4 poena, dok su se iza njih našli Nemanja Mihajlović i David Lukić sa 3,5.

Izvor: Glassporta.rs.

Reklame