Foto: Zajecar.info

Treći Međunarodni turnir u fudbalu u organizaciji OFK 019, a drugi Memorijalni turnir „Uroš Jovanović“ za vikend je održan na sportskim terenima na Kraljevici.

U Zaječar su pristigli mališani iz mnogih gradova Srbije, kao i iz južne srpske pokrajine, Štrpca, Gračanice i Kosovske Mitrovice, ali i iz susedne Bugarske.

Ove godine, kao i prošle, učesnici turnira su i mališani OFK „Dif“ iz Kosovske Mitrovice, a prema rečima Nemanje Bulatovića, trenera kluba, ovaj turnir koji je međunarodnog karaktera, je veoma značajan za decu, što zbog druženja, što zbog razvijanja sportskog duha još u najranijem uzrastu.

Prema rečima Zorana Nikolića, predsednika OFK 019, nije bilo lako organizovati ovakav turnir, jer je za decu iz udaljenih mesta, morao biti obezbeđen i smeštaj. Međutim, cilj turnira je postignut a to je da deca još od malih nogu zavole sport, steknu nove prijatelje, razviju zdrave navike, pobednički duh i da na turniru upoznaju nove drugare.

-Pet je kategorija, po 16 ekipa u kategoriji, dok u kategoriji 2007. godište imamo 6 ekipa i to dovoljno govori o masovnosti ove manifestacije. U celoj organizaciji učestvuje 50 ljudi, svi rade volonterski, a cilj manifestacija je da deca putuju, da se druže, važno je putovati, mi smo išli na sve turnire, i zato su svi oni danas ovde, rekao je Nikolić.

Manifestaciju je podržao i Grad Zaječar, a mlade fudbalere je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, poželevši im, pre svega, dobru zabavu i druženje, napomenuvši da nikad ne odustaju od sporta.

-Mi kao Grad podržavamo sve sportske manifestacije. Kada pogledamo koliko je dece danas ovde, shvatamo da je naš cilj i ostvaren, a to je da nam se dece što više bave sportom, da ih sklonimo od mobilnih telefona i svega onoga što im odvlači pažnju, a nije vezano za sport. Mi kao, ne samo ljudi koji su zaduženi za sport, već i kao roditelji, imamo veoma ozbiljan zadatak, a to je da decu, iskoristiću izraz, „navučemo“, na sport, da ih opredelimo, usmerimo na ovu stranu. Ova deca su danas ovde dobar pokazatelj da smo na dobrom putu. Već od ponedeljka kreće veliki turnir u fudbalu, Trofej grada Zaječara, koji se drugi put organizuje u našem gradu i na šta smo takođe ponosni, rekao je Stanković.

Turnir je organizovan za decu uzrasta 2008, 2010, i 2012, 2009. i 2011. godište.

Izvor: Zaječar.info