foto:pixabay
Reklame

Udruženje „Rime” Zaječar i Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize predstaviće, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se obeležava u petak 3. decembra, pod sloganom „Vođstvo i učešće osoba sa invaliditetom prema inkluzivnom, pristupačnom i održivom post Covid 19 svetu, predstaviće projektne aktivnosti kampanja „I mi smo tu” i „Pružite nam šansu da živimo od svog rada”.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar se obeležava ove godine pod sloganom „Vođstvo i učešće osoba sa invaliditetom prema inkluzivnom, pristupačnom i održivom post Covid 19 svetu“ sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom.

„To je samo jedan dan u međunarodnom kalendaru, ali simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno kako bi se se skrenula pažnja na položaj osoba sa invaliditetom u svakom aspektu ekonomskog, političkog, socijalnog i kulturnog aspekta života“.- kažu oni.

U prostoru za POMAK, o kampanji „I mi smo tu“ – kampanji podsticaja pozitivnog delovanja društva prema osoboma sa invaliditetom u Zaječarskom okrugu, govoriće Ivan Simić,  sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru i Ivanka Jović, stručna saradnica Društva. O kampanji „Pružite nam šansu da živimo od svog rada“ govoriće Suzana Ilić, presednica Udruženja građana Rime Zaječar.