Foto: Pozorište

U zaječarskom pozorištu danas je održana pres- konferencija na kojoj je bilo reči o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja će sutra biti održana povodom obeležavanja 24. marta- početka Nato-agresije. O manifestaciji su govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju, i Igor Stojadinović predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije.

Prema njihovim rečima jedan od prioritetnih zadataka Udruženja veterana i Nezavisnog sindikata policije je negovanje  tradicije i sećanje na vitešku Posebnu jedinicu policije,  pomoć porodicama stradalih kolega i briga o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima i druge vrste pomoći. Saradnja udruženja i sindikata započela je prošle godine u Zaječaru i inicirala saradnju na višim nivoima u Srbiji, s ciljem da se očuva tradicija i da se prikažu svi veterane- heroji, koji su, kada je bilo najteže, branili suverenitet i teritorijalni integritet naše države.

Kako je istaknuto, sutra posle 10.00h delegaciju organizotora manifestacije „ Srcem protiv Nato agresije“ primiće načelnik policijske uprave u Zaječaru, general Bogoljub Živković. U 11h biće položeni venci na Spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru i na „Spomen obeležje žrtvama Nato agresije“ ispred vojnog odseka. Potom će u Hramu rođenju presvete bogorodice u Zaječaru biti služen parastos svim poginulim pripadnicima Odreda PJP na području Kosova i Metohije. U zaječarskom pozorištu u 13.00h biće održana svečana akademija, a u 14.00h će u foajeu pozorišta biti otvorena izložba fotografija policijskog angažovanja na poslovima zaštete suvereniteta i teritorijalnog integrietata Republike Srbije, kao i izložba uniformi i drugih eksponata koje su koristili pripadnici Posebnih jedinica milicije i policije.

Igor Stojadinović je zahvalio Ustanovi NPTK-CK „Zoran Radmilović“ na tehničkoj  pomoći u organizaciji manifestacije.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da rukovostvo Ustanove u potpunosti podržava manifestaciju. Ovih dana biće raspisan konkurs za najbolji dramski tekst na temu „Nato agresija“ koji bi trajao do kasne jeseni. Nakon toga će komisija , u čijem će sastavu biti predstavnici  Udruženja veterana i Pozorišta izabrati najbolji tekst i nagraditi ga skromnom novčanom naknadom. Na osnovu tog teksta, biće  priređena pozorišna predstava čija će premijera biti u Zaječaru, a kasnije se može izvoditi i širom Srbije.

Reklame