Foto: Glas Zaječara

„Mali sajam sporta“ manifestacija koja se pored Zaječara održava još u četiri grada u Srbiji, pred prepunim tribinama hale sportova održana je danas u našem gradu. Ova manifestacija se tradicionalno u Srbiji organizuje već osmu godinu zaredom.

Foto: Glas Zaječara

Ova manifestacija ima za cilj da se mališani upoznaju sa sportovima i da jednog dana odluče koji je sport njima najbliži.

Foto: Glas Zaječara

„Mali sajam sporta“ uvertira je za Međunarodni sajam sporta koji će ove godine biti održan krajem novembra u Zaječaru.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković dodelio je rekvizite u vidu lopti predsedniku Sportskog saveza Zaječara Dragiši Simonoviću i otvorio „Mali sajam sporta“ u gradu na Timoku.

Foto: Glas Zaječara

„Ove godine je na listi i grad Zaječar i to sa razlogom. Znamo da je ovaj grad, grad sporta i prevashodno ova manifestacija je svakako namenjena tome, da se sportski klubovi predstave, da deca danas izađu malo na teren, da vam se klubovi predstave i da u nekoj budućnosti, oni koji nisu počeli da treniraju, počnu i da se sva deca bave sportom“ istakao je Marinković.

„Nadamo se da će jednog dana grad Zaječar biti mesto za slavlje, kada će neko od vas deco doneti neku medalju“. zaključio je on.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković kazao je da će grad u budućmosti ulagati i podržavati ovakve manifestacije, jer je cilj da se mladi što više bave sportom.

Foto: Glas Zaječara

 „Mali sajam sporta ima za cilj da predstavi ono o čemu ja stalno pričam, da je naš grad, grad sporta. Mi imamo preko 40 klubova, koji danas imaju priliku da ovoj deci, koja se možda do danas nisu odlučila kojim sportom žele da se bave, da upravo danas iskoriste priliku i odaberu neki sport. Mi kao Grad želimo da se naši mladi što više bave sportom, i iz tog razloga ćemo u budućnosti ulagati i podržavati ovakve manifestacije, ulagati u sport, ali infrastrukturu“.istakao je Stanković.

Predsedniku Sportskog saveza grada Zaječara, Dragiši Simonoviću uručene su lopte od strane Sportskog saveza Srbije.

Foto: Glas Zaječara

„Ja bih se zahavalio na ovom poklonu. Ako se ovako nastavi mislim da ćemo imati odličnu saradnju. Ovakva saradnja je plod jedne tradicije i dugogodišnjeg rada i smatram da ćemo i dalje nastaviti ovim putem i doprineti razvoju sporta“.- istakao je Simonović.

Iz teniskog kluba AS Timok kažu da su sa zadovoljstvom uzeli učešće u ovoj manifestaciji.

Foto: Glas Zaječara

„Ovo mnogo znači za naš klub. Na ovaj način mladi se upoznaju sa sportom i na neki način vode zdrav život.“kažu iz AS Timoka.

Mila Stanojević iz karate kluba Tenshi kaže da već četiri godine trenira karate i da je osvojila i medalju.

Foto: Glas Zaječara

„Ja sam u klubu Tenshi. Treniram četiri godine. Ne tako davno sam osvojila bronzu na prvenstvu Srbije. Ovo za mene mnogo znači , pošto se ovde svi družimo“.– istakla je Mila.

Foto: Glas Zaječara

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, nije prisustvovao današnjoj svečanosti, zbog, kako je saopšteno, lošeg zdravstvenog stanja, to jest virusa gripa.