Ovo je period najbržeg ekonomskog razvoja Srbije, ulažemo u infrastrukturu, ona nas čini atraktvnijom zemljom, dolaze investitori, otvaraju se nova radna mesta čime imamo novca za dalje podizanje plata i penzija i dalje investicije, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Mali je za TV Prva istakao da izložba „Ekspo 2027“ velika razvojna šansa za celu Srbiju i da je planirano ukupno 17 milijardi evra investicija, od čega su u ovogodišnjem budžetu obezbeđene 2,5 milijarde.

Dodao je da su već počeli radovi na izgradnji lokacije za Ekspo 2027 na površini od 250 hektara i da će „na izuzetno teškoj lokaciji za gradnju“ biti nasuto 4,5 miliona kubnih metara peska, milion kubnih metara kamena.

Mali je najavio i veća izdvajanja za lečenje retkih bolesti, inovativne lekove i to između pet i sedam milijardi dinara godišnje.

Naveo je da je planiran veliki investicioni ciklus u okviru koga će se rekonstruisati i opremati i domovi zdravlja širom Srbije i da će razvojnim projektima biti obuhvaćeni svi sektori i da će se ulagati i u turizam, i razvoj rečnog saobraćaja i turizma.

Izvor: N1

Reklame