Reklame

Ministar finanasija Siniša Mali izjavio je danas da će ceo proces oko izbora nove Vlade biti završen u naredne dve nedelje, kao i da će početkom naredne sedmice biti održana još jedna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

„Odmah nakon toga se ulazi u Skupštinu, konstituisanje Skupštine, novi zakon o Skupštini i Vladi. Novog mandatara očekuje izbor novih članova Vlade, ko će koji resor da vodi”, rekao je Mali za RTS.

Govoreći o jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS, Mali je rekao da je ona protekla u u pozitivnoj atmosferi, a razgovor je bio pozitivan.

Mali je ocenio da je Ana Brnabić prava osoba za suočavanje sa svim izazovima koje čekaju novu Vladu, dodajući da je Predsedništvo SNS jednoglasno podržalo predlog predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić vodi Vladu.

On je naveo da je 99 odsto siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane od 1. januara naredne godine, kao i da će se nakon razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), u naredne dve nedelje, znati i koliko će povećanje biti.

„Tema sa MMF je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru”, rekao je Mali i dodao da će se do kraja razgovora sa MMF znati tačno kako izgleda budžet za 2021. godinu i koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru.

Izvor: Danas