Foto: capital.ba

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je da Zelena partija u Evropskom parlamentu (EP) već priprema izveštaj o tome kako je trenutna vlast u Srbiji trošila novac iz budžeta Evropske unije (EU).

„Očekujemo podršku za borbu protiv izborne krađe i sprovođenje preporuka rezolucije EP, odnosno slanje nezavisne međunarodne misije koja će utvrditi pravi obim izborne krađe u Srbiji 17. decembra“, rekao je Lazović za list Nova, uoči današnjeg puta u Brisel gde će delagacija koalicije „Srbija protiv nasilja“ razgovarati sa poslanicima Evropske komisije (EK).

Kako je dodao, „ako su izbori bili regularni kao što (vlasti u Srbiji) tvrde onda bi ovakva istraga mogla samo da im ide u korist, a s ozbirom na njihovo oštro protivljenje prihvatanju misije EU rakao bih da su i sami svesni obima izborne krađe“.

„Pored međunarodne istrage samog izbornog procesa, tražićemo i već pomenuto pokretanje procesa ‘Pribeovog izveštaja’, koji bi trebalo da predstavlja model rešavanja sistemskih problema koji su sveprisutni u vladavini Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke već više od jedne decenije“, rekao je Lazović.

Izvor: Beta

Reklame