Za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete iz budžeta grada Zaječara ove godine izdvojeno je 3.473.597,98 dinara. Ovo je vrednost ugovora zaključenog sa preduzećem „Sled“ doo koje je ove godine u postupku javne nabavke dalo najpovoljniju ponudu.

Grad Zaječar za nabavku dekorativne rasvete, kao i za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete u prošloj i ovoj godini iz budžeta je izdvojio ukupno 6.148.877,98 dinara ili 52028,75 evra po srednjem kursu NBS na današnji dan.

To je ukupna vrednost ugovora zaključenih minule godine sa firmom „Keep light“ ( 2.675.280,00 dinara ) i ove sa firmom „Sled“ (  3.473.597,98 dinara ).

Ovogodišnji ugovor sa firmom „Sled“ doo, Portal javnih nabavi, screenshot

I dok su se prošle godine u centru pažnje javnosti Zaječara našli, po mišljenju većine, papreno plaćeni 3D led ukrasi „Pingvin“ i „Iglo“ iz asortimana firme „Keep Light“, ove godine grad ukrašavaju ukrasi iz domaće radinosti preduzeća JKP „Timok održavanje“, za čiju izradu su elementi nabavljeni od firme „Sled“.

Zanimljivo je da su firme „Keep light“ i „Sled“ prošle godine dale identičnu ponudu za nabavku dekorativne rasvete.

Osim identične cene zanimljivo je i da su ponude stigle istog dana, u skoro identično vreme. Ponuda „Keep light“ 7.12.2017. u 7.35 časova, a ponuda „Sled“ istog dana u 7.43 časova.

Rok za dostavu ponuda inače je bio 7. decembar 2017. do 08:00 časova.

Firma „Sled“ doo prošle godine je ostala kratkih rukava, kada je u pitanju dekorativna rasveta, ali je 20.12.2017. godine sa gradom Zaječarom zaključila Ugovor o javnoj nabavci dobara – elektromaterijala za potrebe održavanja javne rasvete težak 777.969 dinara.

Zaječarska opozicija u više navrata ukazivala je na to da je zaključenje ovog ugovora jasan znak da je reč o firmama koje imaju povezana poslovanja, kao i da su javne nabavke bile fingirane.

Ljubitelji novogodišnjih čarolija ni ove godine neće ostati uskraćeni za novogodišnju feštu na trgu – što je u svom, već tradicionalnom obraćanju putem društvenih mreža, saopštio gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Zaječar možda iz daleka na momente i liči na Las Vegas, a da to nije opominje nas sumorna demografska slika, kao i sve veći broj stanovnika koji zauvek odlazi iz našeg grada, o tome smo već pisali OVDE.

Novogodišnja rasveta, koja je uz to i basnoslovno skupa, ma koliko blještava bila ne može da prikrije bedu i tužne slike iz Zaječara poput ove zbog koje naš grad iz dana u dan tone u sve dublju tamu.

 

 

Reklame