Zima na Kraljevici, foto: Dejan Antonijević
Reklame

Danas će na kratko da otopli, ali već u drugom delu dana stiže promena vremena.

Vazdušni pritisak biće u padu a sa severa stiže nešto hladniji vazduh. Padavine će narednih dana biti intenzivnije južnije od Vojvodine, a kiša će i u nižim predelima prelaziti u sneg.

Već tokom prepodnevnih sati kišu očekujemo u zapadnim i centralnim delovima Srbije. Zona padavina širiće se postepeno i na ostale predele, lokalno doneti obilnije padavine, a tokom noći kiša će prelaziti u sneg. Na teritoriji istošne Srbije, Šumadije i Pomoravlja na snazi je narandžasti meteoalarm zbog toga što može pasti više od 30 mm kiše za 12 sati. Na zapadu, jugozapadu i jugoistoku na snazi je žuto upozorenje. Najmanje kiše prognoziramo za krajnji sever zemlje.

Pre podne će duvati slab zapadni vetar, uveče u jačanju i skretanju na severozapadni smer. Maksimalna temperatura danas će biti u intervalu od 9 do 14 stepeni.

Hladan snežni vikend je pred nama. Zbog pada temperature kiša će i u nižim predelima preći u sneg. Može doći do formiranja snežnog pokrivača visine od pet cm u nižim do 35 cm u višim predelima. U ponedeljak uglavnom suvo, ali ostaje hladno.

Izvor: N1

Reklame