Foto: Glassporta.rs
Reklame

Košarkašice Osnovne škole “Đura Jakšić” osvojile su prvo mesto na gradskom takmičenju, pošto su u finalu nadigrale ekipu OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, koja je bila i domaćin takmičenja, piše Glassporta.rs.

Za razliku od nekih prethodnih nadmetanja u drugim sportovima, ovde je odigrano jedno polufinale zbog neparnog broja od tri prijavljene ekipe, a žrebom je direktno u finale prošao kasniji pobednik. Dosta borbe je bilo između domaćih košarkašica, koje je sa klupe predvodio profesor Slobodan Ristić i učenica profesorke Emine Varat Ilić iz OŠ “Desanka Maksimović”, a trijumf je u završnici odnela ekipa Osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”, koja je trijumfovala rezultatom 18:15.

Ipak, u finalu su i svežije i spremnije bile učenice OŠ “Đura Jakšić” profesora Dragana Petkovića koje su slavile rezultatom 17:6 i obezbedile plasman na Okružno takmičenje, koje je na programu u Knjaževcu. Tamo će im se pridružiti i učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” koji su direktno prošli u drugi krug takmičenja, jer nisu imali protivnike na gradskom nadmetanju.

Organizator takmičenja održanog u Osnovnoj školi “Ljubica Radosavljević Nada” bio je Zaječarski savez za školski sport (ZŠS).

Izvor: Glassporta.rs