Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Predrag Kon izjavio je da je danas zabeleženo 500 novoinficiranih više nego pre nedelju dana.

Kon je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da medicinski deo Kriznog štaba ostaje pri stavu da je neophodno da mere koje su bile na snazi tokom vikenda važe sedam dana.

Na prethodnoj sednici, u petak, Krizni štab je doneo odluku da sve, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, bude zatvoreno od subote u 12 časova do ponedeljka ujutru.

Ta mera sprovedena je prošlog vikenda, a članovi medicinskog dela Kriznog štaba naveli su da odlukom nisu zadovoljni.

Govoreći o navodima medija da u utorak neće biti održana sednica Kriznog štaba, Kon je rekao članovi štaba dobijaju termin za sastanak dan ranije, a da ga danas nisu dobili i da on „ne zna o čemu se konkretno radi“.

Epidemiolog je rekao da je jasno da su stavovi Medicinskog dela štaba drugačiji od stavova članova Vlade koji predsedavaju Kriznim štabom.

Kako je rekao, „političko-privredni deo Kriznog štaba“ više razmišlja o posledicama sprečavanja kontakta za koje se zalaže struka.

On je naveo da je u državama gde su bile na snazi najrigoroznije mere – došlo je do pada novoinficiranih.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.091 novooboleli od korona virusa i 17 preminulih.

Reklame