Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je večeras da je „kao građanin Srbije“ reagovala na izjavu režisera Gorana Markovića, navodeći da smatra da nije redu ćutati ukoliko neko stavlja metu na predsednika države u kojoj živite.

„Marković jeste naš proslavljeni režiser, ali da li mu to daje za pravo da govori krvavim rečima“, rekla je Kisić Tepavčević za televiziju Pink.

Ona je navela da oni koji su branili Markovića na društvenim mrežama nisu branili njega kao umetnika već su podržavali njegove uvrede i pozivanje na smrt političkih neistomišljenika.

Režiser Goran Marković izjavio je za Novi Magazin da se nada da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“.

Kako su mediji preneli, reagujući na tu izjavu Kisić Tepavčević je na društvenim mrežama iznela „anamnezu Markovićeve bolesti“ i „izvređala“ Gorana Markovića.

Lek protiv korona virusa smanjuje verovatnoću nastanka komplikacija
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je večeras da lek protiv korona virusa smanjuje verovatnoću da nastanu komplikacije usled infekcije ukoliko se lek uzme na vreme.

Kisić Tepavčević je za televiziju Pink kazala da je lek potrebno koristiti do petog dana od početka infekcije korona virusom, navodeći da lek nije prevencija bolesti.

„Ukoliko se lek uzme na vreme, u prvih pet dana, onda se smanjuje rizik od komplikacija i smrtnih ishoda“, kazala je.

Prema njenim rečima, lek je važan za sve one kod kojih su moguće komplikacije, pre svega za osobe starije od 65 godina, ali i za gojazne osobe i osobe sa malignim oboljenjima.

Izvor: Danas

Reklame