Reklame

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će bezbednost vakcine protiv korona virusa pokazati tako što će je među prvima primiti.

Vakcinu kompanije „Fajzer“ trebalo bi danas da prvi u Srbiji prime Darija Kisić Tepavčević, premijerka Srbije Ana Brnabić i epidemiolog Predrag Kon.

Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS), Kisić Tepevačević je rekla da je ponosna što je Srbija uspela da nabavi vakcinu među prvima u svetu, „kao što smo pričali da nam je namera“.

Govoreći o početku vakcinacije u gerontološkim centrima, koja bi u Beogradu i Novom Sadu trebalo da počne danas a u Nišu sutra, ona je kazala da ta odluka nije doneta „ad hok“.

„Ta odluka nije doneta ad hok, postoji koordinaciono telo koje se isključivo bavi ovim pitanjem. U odnosu na Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) i druge relevantne zdravstvene organizacije pravili smo kriterijume“, dodala je ona.

Naglasila je da su lekari prošli obuku i da su spremni da vakcinišu građane vakcinom koja se, kako je navela, pokazala bezbednom i da ne izaziva teške negativne reakcije.

„Vakcina u našoj zemlji, to je velika vest. To je nešto što može da bude svetlo na kraju tunela u epidemiji“, istakla je ona.

Izvor: Danas

Reklame