Foto: Glassporta.rs
Reklame

Kik boks klub „Fajt tim 019“ iz Zaječara nastavlja da niže uspehe širom Srbije. Nakon sjajnih rezultata i odličnog domaćinstva Državnog šampionata u disciplini ful kontakt, minulog vikenda na redu su bile obaveze mladih nada ovog rastućeg zaječarskog kluba, piše Glassporta.rs.

Da Kik boks klub „Fajt tim 019“ (Fight team 019) ne mora da brine za budućnost i da na Timoku i dalje stasavaju odlični borci, pokazalo je i Prvenstvo centralne Srbije u disciplini lou kik (Low Kick), održano u Kruševccu, gde su se Zaječarci okitili sa pet medalja, od kojih su četiri srebrne i jedna bronzana.

„Generalno na turniru smo usavršavali uočene nedostatke i polako krećemo sa pripremama za Državno prvenstvo koje je na programu u komšijskom Boru u maju“, istakao je za „Glas sporta“ trener i predsednik KBK „Fajt tim 019“ Nikola Milenković, kome je u radu asistirao Aleksandar Milivojević, najbolji borac Prvenstva Srbije u Zaječaru u disciplini ful kontakt.

Takmičenje u Kruševcu su otvorili pioniri, a zaječarski klub predstavljali su Nemanja Aleksić u kategoriji do 37 kilograma, koji je osvojio bronzano odličje i Luka Nikolić, kome je u konkurenciji boraca do 47 kilograma pripala srebrna medalja.

Junior Petar Stančev je baš kao i na Prvenstvu Srbije u Zaječaru, takmičenje u Kruševcu takođe završio tek u finalu, pa kući nosi novu srebrno odličje, u kategoriji do 60 kilograma.

Žarko Stojković je u kategoriji juniora do 86 kilograma doneo svom timu još jedno srebro, a za potpuni uspeh i vrhunski utisak iz Kruševca se pobrinula jedina devojka u timu i prvi ženski član zaječarskog kluba koji se okitio odličjem u ringovnim disciplinama. Danica Basić je osvetlala obraz svom klubu i gradu i u konkurenciji juniorki do 60 kilograma osvojila srebrnu medalju.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame