Karate klub „Timok“ pokazao je da pauza sa turnirima od skoro dve godine nije ostavila traga. Zaječarci su minulog vikenda nastupili prvi put u novoj federaciji. Naime, u Čačku je održano prvenstvo Karate saveza uže Srbije za poletarce, pionire i nade, koji je ujedno bio i kvalifikacioni turnir za Državno prvenstvo jedinog priznatog srpskog saveza – Karate federacije Srbije (KFS) koje je na programu sledeće nedelje u Smederevu, piše Glassporta.rs.

Na turniru je učestvovalo više od 50 klubova iz regiona uže Srbije, sa velikim brojem takmičara, tako da je u konkurencija u svakoj kategoriji bila izuzetno ozbiljna. Zaječarski klub je nastupio sa 6 takmičara, a osvojene su dve srebrne medalje, po jedna u katama i borbama.

Trener i predsednik Karate kluba „Timok“ Bojan Andrejić u razgovoru za „Glas sporta“ nije krio zadovoljstvo što su njegovi puleni konačno mogli da se oprobaju na otvorenoj sceni.

„S obzirom na pauzu koju smo imali i novi savez u kome se sada takmičimo, uprava kluba je zadovoljna postignutim rezultatima, ali naravno, možemo i moramo bolje. Pokušaćemo ako ne da popravimo onda makar da ponovimo uspeh sa kvalifikacija na državnom prvenstvu. Svakako verujem da će takmičari dati svoj maksimum, a to je na kraju ono najbitinije i u pobedi i u porazu“, istakao je Andrejić.

Odličja za „Timok“ osvojili su::
2.mesto kate – Mateja Stojanović muške nade 2010. Klasa B.
2.mesto borbe – Pavle Dumitrašković pioniri 2011. – 40kg

Oni su se na taj način kvalifikovali za državno prvenstvo osvajanjem medalja, ali je svoje mesto na Prvenstvu Srbije izborio i Ognjen Vasiljević koji se u borbama plasirao u 8 najboljih sa regiona u kategoriji do 35 kilograma u konkurenciji pionira.

Luka Filipović je nastupio u katama u konkurenciji pionira D klasa, a takmičenje je završio u repasažu., dok su Luna Filipović u kod poletarki, takođe u katama D klasa, poražena u prvom kolu, baš kao i Anja Savić u pionirskoj konkurenciji u katama – klasa D.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame