Reklame

Situacija kod revizionog kanala jalovišta “nulto polje” rudnika Veliki Krivelj je stabilna, čulo se na sednici Štaba za vanredne situacije. Tokom vikenda je zaustavljeno curenje, u toku su pripreme za definitivno rešenje, a to je potpuno zaptivanje revizionog kanala i potpuno eliminisanje iz dalje eksploatacije.

Zaposleni u kompaniji su zajedno sa sektorom za vanredne situacije, odnosno vatrogasno spasilačkom jedinicom bili na terenu, locirali problem, pronašli tehnološko rešenje i pristupili rešavanju. Očekuje se da se u naredna dva dana završe armiračko betonski radovi i da se u potpunosti ovaj problem sredi, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je dodao da će Štab za vanredne situacije zajedno sa kompanijom nastaviti da prati situaciju na terenu kako bi utvrdio da li ima dodatnih povećanja voda na izlazu iz samog kolektora.

Naše analize voda nizvodno od mesta akcidenta pokazale su da je već u toku jučerašnjeg dana štetne komponente pale na jednu trećinu od prethodnog dana. Analize se rade i dalje, dostavićemo ih referentnim laboratorijama, a o dobijenim rezultatima obavestićemo javnost, rekao je Aleksandar Perišić, rukovodilac sektora za bezbednost Serbia Zijin Copper.

Izvor: IST media