Prašuma na korak od oaze luksuza, foto: Predrag Stanković / Glas Zaječara
Reklame

Plac čiji je vlasnik Grad Zaječar nalazi se na korak od oaze luksuza, ali umesto luksuznog kompleksa o kome su maštali Zaječarci na njemu je izniklo samo gusto šiblje.

 

Priča o placu u Baošićima i luksuznom kompleksu čija je izgradnja pre sada već 16 godina ugovorena sporazumom o zajedničkoj izgradnji dobro je poznata većini Zaječaraca – kao i brojne peripetije koje su ovaj sporni ugovor pratile.

Pogled na plac čiji je vlasnik Grad Zaječar, foto: Predrag Stanković/Glas Zaječara

Ugovor o zajedničkoj izgradnji stambenog objekta apartmanskog tipa na placu u Baošićima zaključen je 7. marta 2005. godine. Realizacijom ovog ugovora Grad Zaječar postao bi vlasnik jedne celine pomenutog objekta – lamele BRUTO površine 1000 metara kvadratnih.

Objekat je zamišljen kao moderni kompleks, a u video prilogu možete pogledati viziju investitora.

Nažalost, od marta 2005. godine do dana današnjeg nije položen čak ni kamen temeljac, i sam ugovor ostao je mrtvo slovo na papiru.

Postupak za raskid Ugovora o zajedničkoj izgradnji koji je pre više od jedne decenije zaključen između Grada Zaječara i investitora Marijane Dabović vodi se pred Višim sudom u Zaječaru. Epilog se još uvek čeka.

Pogled ka placu, foto: Predrag Stanković / Glas Zaječara

U međuvremenu, plac u Baošićima pretvorio se u pravu pravcatu prašumu koja se nalazi na korak od oaze luksuza koja je nedaleko iznikla.

Oko kamere našeg sutrađanina Predraga Stankovića zabeležilo je u septembru prošle godine kako plac u Baošićima izgleda nešto više od petnaest godina nakon zaključenja spornog ugovora.

Kako danas izgleda „Zaječarsko mulo“ i kako plac izgleda možete pogledati u video prilogu.

Kada će sudski spor dočekati epilog – ne zna se, a ni kada će Zaječarci ponovo moći da uživaju u blagodetima ovog odmarališta.