Foto: Glassporta.rs
Reklame

Svečanom akademijom održanoj u maloj sali Gradske uprave Zaječar, obeleženo je 50 godina postojanja jednog od najstarijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva u Zaječaru, Džudo sambo kluba “Timok”. Bivši i sadašnji članovi, treneri, članovi uprave, ali i dragi gosti iz sveta sporta, okupili su u zaječarskoj gradskoj kući, kako bi evocirali uspomene na najsjajnije dane organizacije koja je u pet decenija osvojila sijaset medalja na takmičenjima širom Balkana i Evrope, a preko svojih trenera i sudija imala predstavnike i na planetarnim šampionatima, seminarima i promocijama borilačkih veština, piše Glassporta.rs.

Sportski savez grada Zaječara uvek je podržavao i stajao potpuno iza svih svojih članica, a pogotovo onih sa tako svetlom tradicijom, istaknuto je na skupu u zaječarskoj gradskoj upravi.

Tradicija duga 50 godina, nebrojeno medalja, uspeha i učešća na svim najvećim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Članovi Džudo sambo kluba „Timok“ pronosili su slavu kluba i grada Zaječara gde god su se pojavili. Tako je bilo na samim počecima, tako je i sada kada mnogo toga zavisi od entuzijazma svih koji čine Džudo sambo klub „Timok“.

“Drago mi je da smo specijalno za ovu priliku napravili fantastičnu brošuru i bilten, koji na pravi način dokazuju sve ono što je Džudo sambo klub “Timok” značio za sport i razvoj borilačkih veština u Zaječaru i Timočkoj krajini. Rezultati i borci za ponos tokom svih 50 godina trajanja jednog od najstarijih sportskih kolektiva u Zaječaru i drago mi je da su mnogi od njih sa nama i dalje”, poručio je Nikola Dišković, predsednik Džudo sambo klub “Timok”.

Prvi čovek kluba, koji je prošao sve uloge u ovoj sportskoj organizaciji, od takmičara, preko trenera do predsednika, podelio je najzaslužnijima diplome i zahvalnice za veliki doprinos radu i rezultatima Džudo sambo kluba “Timok”.

“Nadam se da ćemo i u godinama koje slede biti pravi sportski kolektiv i klub posvećen razvoju borilačkih veština, od džudoa, preko samboa, do “džijudžicua”(JU-JITSU). Naše mlade snage, od kojih su neki i dalje takmičari, a već treneri koji rade sa juniorima u našem klubu, garantuju da će Džudo sambo klub “Timok” i u narednih 50 godina imati rezultate za ponos”, istakao je za “Glas sporta” predsednik kluba Nikola Dišković.

Izvor: Glassporta.rs