Foto: Screenshot N1

Poslanik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas, povodom nasilja na protestu u Žagubici, da tom opštinom vlada organizovani kriminal i teror koji sprovodi predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

„Mi narodni poslanici juče smo bili tamo. Ako će išta da ujedini opoziciju to je onda Safet Pavlović jer je naša dužnost da zaštitimo te ljude od njegovih batinaša. Posle uskršnjih praznika opet ćemo se okupiti u Žagubici i tražićemo sednicu Narodne skupštine da se održi u skupštini opštine Žagubica“, rekao je Jovanović na konferenciji.

Poslanica pokreta Dveri Radmila Vasić navela je da je protest protekao mirno uprkos provokacijama, ali da je došlo do fizičkih napada kada su poslanici pokušali da uđu u zgradu opštine Žagubica.

„Kada smo krenuli da predamo zahteve, ja sam se progurala i ušla, ali ostale demonstrante su nasilno izbacili. Unutra me je predsednik opštine lično vukao i gurao. Želim da pošaljem poruku i policiji i tužilaštvu da zaštiti sve građane tamo“, rekla je Vasić.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, kao i Veljko Belivuk, služi režimu za obračun sa građanima i opozicijom.

„Belivukov klan je čedo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog režima. Posle hapšenja Belivuka organizovani su huligani koji su juče nasrnuli na građane i poslanike u Žagubici dok je policija obezbeđivala huligane umesto građana. Zahtevam da policija i tužilaštvo procesuiraju odgovorne za napad na poslanike u Žagubici“, rekao je Aleksić.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić rekla je da je najveća opasnost koja preti građanima otvaranje rudnika širom Srbije i „pretvaranje zemlje u rudarsku koloniju“.

„Safet Pavlović, koji je i vlasnik javne kuće i kriminalac, juče je fizički napao narodne poslanike. Srbija će ostati i bez reke Mlave ako se otvori rudnik, a ta reka je strateško izvorište vode“, rekla je Ivana Parlić.

Protest u Žagubici organizovan je povodom najavljenog iskopavanja zlata kompanije „Dandi“ i poslanici su zatražili da se po ovom pitanju otvori javna rasprava u Skupštini.

Izvor: Beta

Reklame