Foto: Outhide Festival
Reklame

Tri dana borbe sa obilnom kišom, barama i nedostatkom sunca – nije sprečilo Gringa da sa svojom žutom kabanicom ostavi još jednom jasnu poruku u svom gradu i svim ljudima. 

Gringo (Ni Dzha) voli vašar i klaker iz korita. Ne prijaju mu Apatinsko pivo i tuđe mišljenje. Crta grafite od 1999., bavi se grafičkim dizajnom od 2005. (pojavom prvog kompa u kući). 2012 prva izložba u Srbiji, a 2013. van Srbije. Poslednjih godina aktivno radi ilustracije i murale.

Ovo je prvi mural je rađen u sklopu STAR projekta u saradnji sa KZM Zaječar, od tri planirana koji odgovaraju na temu ekologija.

„Kroz uličnu umetnost pokušavamo da podignemo svest o značaju očuvanja prirode i ekologije jer smo u tom lancu zavisni jedni od drugih. Mural slikovito pokazuje pecaroša čiji je ulov dosta zabrinjavajući. Čovek sa smeškom nosi biljčicu u ruci i nada se poboljšanju stanja iako sat otkucava tik-tok“, kažu iz Othuda.

„Hvala JKP „Timok Održavanje“ na ustupanju korpe za rad na visini! Hvala Milan Petrovic koji je pružio video podršku za ovaj projekat, uskoro stiže i after movie. Hvala stanarima zgrade Knjeginje Ljubice 8 na strpljenju i Marku Jelenkoviću koji je zajedno sa upravnikom omogućio ovo crtanje“, kažu organizatori.

Projekat finansira Europe for Citizens u saradnji sa jos 6 gradova u Evropi. Zajecar je predstavnik Srbije na ovom projektu

Reklame