Foto: Pixabay
Reklame

Iako ima novih slučajeva, broj aktivno zaraženih korona virusom u opštini Kladovo je nepromenjen u odnosu na juče, s obzirom da je identičan broj novinficiranih i oporavljenih.

Naime, prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra prisustvo korona virusa potvrđeno je kod pet osoba, isto toliko je izlečeno,  pa je 55 bolesnika aktivno pozitivno.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije do sada inficirana 1491 osoba, oporavilo se 1378, a od posledica infekcije  preminulo 58 pacijenata.

U dosadašnjem toku masovne imunizacije u opštini Kladovo Fajzerovom, Sinofarm i vakcinom AstraZeneka  vakcinisane  su 5343 osobe, prvom dozom 3534 građana, a revakcinisano 1809 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana u kladovskom Domu zdravlja prvu dozu Sinofarm i AstraZeneka vakcine primilo je 15 građana, a kineskim Sinofarmom revakcinisano je 97 osoba.

Broj aktivno pozitivnih na teritoriji grada Bora sa novoinficiranim, premašio je 200.

Kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacijem pozivajući se na podatke Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, zabeležen je 21 novi slučaj zaražavanja, oporavilo se deset osoba, pa je na teritoriji grada 201 slučaj virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima na lečenju su 24 bolesnika, od kojih su 23 pozitivna na virus.

Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 35 prvih i 19 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 45 pacijenata.

Pres služba opštine Negotin saopštila je da je u poslednja 24 sata testirano 68 pacijenata, a pozitivan nalaz na koronu registrovan je kod 18 osoba starosti od 15 do 80 godina.

Istovremeno je u negotinskoj kovid ambulanti obavljeno 38 prvih i 20 kontrolnih pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti evidentirano je deset prvih i tri kontrolna pregleda. Na kovid odeljenjima u bolnici u Negotinu  je trenutno hospitalizovano 38 pacijenata, pri čemu je 16 bolesnika na kiseoničkoj potpori.

Juče je na bolničko lečenje primljeno pet pacijenata, jedan bolesnik je upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu, a tri pacijenta su otpuštena na kućno lečenje.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 36 osoba i od 31 pristiglog rezultata šest osoba je pozitivno na korona virus.

U kovid ambulantama je obavljeno šest prvih i 23 kontrolna pregleda, izlečenih nije bilo pa su na teritoriji majdanpečke opštine sada aktivno pozitivne 43 osobe.

Od početka epidemije zaraženo je 910 osoba, izlečena su 834 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 33 pacijenta.

U majdanpečkoj opštini je sa jučerašnjim danom vakcinisano 3511 stanovnika.

Izvor: Danas