Foto: Pozorište
Reklame

Poslednje takmičarske večeri 59.Festivala Joakim Vujić, zaječarskoj publici predstavilo se Narodno pozorište iz Novog Pazara sa predstavom ,,Terapija“. Komad je po motivima Kristofera Duranga, režirala Olivera Đorđević. Predstava „Terapija“ je rezultat skoro dvomesečnog istraživanja sopstvenih izbora, potreba i očekivanja.

Kako se čulo na stolu kritike, na sceni smo gledali mlade talentovane glumce i ujednačenu igru gde su svi igrali kao jedan.

U jednom trenutku igranja , glumci silaze u publiku i postavljaju razna pitanja , čime se stiče utisak da su svi u sali zapravo na jednoj grupnoj terapiji, čulo se na stolu kritike.

Glumica Kristina Jevtović je istakla da glumci moraju da imaju glas za one koji ga nemaju.

Dramski pisac i reditelj Željko Hubač, rekao je na stolu kritike da se raduje ovakvim predstavama:
,, Vi ste imali i pojedine ispovedne segmente u kojima ste govorili ponešto i o vašem životu. Predstava sve vreme komunicira sa tim komičnim elementima, ali u njoj ima i satiričnih elemenata.Ovo je zapravo prilično angažovana predstava. A ono što je meni značajno je kako ste upotrebili komad da napravite komediju u kojoj ste progovorili o sebi i ovom vremenu. Ovde smo videli vašu sjajnu energiju i sposobnosts da se ogolite i otvorite i to je meni bilo fascinantno“.

Pored pomenutih glumaca u komadu igraju Kristina Jevtović, Lemana Bećirović Binjoš, Nikola Voštinić i Haris Šećerović. Scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime Olja Đorđević a muziku Haris Šećerović.

Reklame