Foto: Glassporta.rs
Reklame

Javnim gimnastičkim treningom na Popovoj plaži nastavljena je Evropska nedelja sporta u Zaječaru. Članice Gimnastičkog kluba “Zaječar” i školice sporta koja deluje u okviru ovog kluba, pokazale su sjajne koreografije i odličnu uvežbanost, a sve pod budnim okom svojih klupskih trenera, piše Glassporta.rs.

Sa njima su na platou Sportsko-rekreativnog centra “Popova plaža” radili treneri Ljiljana Subić, Saša Stevanović, Petra Lazarević, Jelena Milutinović, a prisutna publika, koju su mahom činili roditelji, imala je priliku da na delu vidi šta znači bavljenje ovim bazičnim sportom.

Današnja omladina nije toliko aktivna kao prethodne generacije, a gojaznost je u porastu zbog nedovoljnog bavljenja fizičkom aktivnošću, o čemu svedoče i podaci istraživanja u Srbiji da se svega 30% dece bavi sportom van škole. Upravo iz tog razloga važno je sa sportom krenuti od najranijeg uzrasta i usmeriti decu na pravu stranu.

Evropska nedelja sporta je događak pokrenut od strane Evropske komisije, a ova manifestacija realizuje se u evropskim zemljama sedmi put. Podsećamo, četvrtu godinu za redom grad Zaječar i Sportski savez grada na Timoku su domaćini i organizatori Sportskog izazova u okviru Evropske nedelje sporta Olimpijskog komiteta Srbije.

Evropska nedelja sporta nastavlja se u Zaječaru i naredna tri dana. Tako će se već u utorak na terenima Osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada” naći mali i budući odbojkaši i odbojkašice, koji će prisustvovati javnom treningu u izvođenju Odbojkaškog kluba “Zaječar” sa početkom u 11 sati. Kompletna satnica i raspored održavanja javnih treninga nalazi se na stranicama “Glasa sporta” (https://glassporta.rs/evropska-nedelja-sporta-od-cetvrtka-23-septembra-u-zajecaru/).

Izvor: Glassporta.rs