Foto: Ng portal

U Kruševcu je juče posle kraće bolesti preminuo Ljubiša Đorđević, vlasnik Salona nameštaja “Novi stil” iz Samarinovca, preduzetnik, političar i humanista.

Ljubiša Đorđević, jedan od najuspešnijih preduzetnika ovog kraja, kao povratnik iz inostranstva, Salon nameštaja “Novi stil” otvorio je 1989. proširujući delatnost i na brojne druge privredne grane u rodnom Samarinovcu i u Negotinu.

Uz preduzetništvo, nakon demokratskih promena, započeo je i političku karijeru, pa je do 2010. godine obavljao i funkciju predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke u Negotinu. U periodu od 10. oktobra 2009. do 10. maja 2010. bio je predsednik Privremenog organa opštine Negotin, odrekavši se plata i ostalih primanja, kao što su dnevnice i naknade za rad u komisijama u korist socijalno ugroženih porodica.

Inicijator je i osnivač, zajedno sa Ljubomirom Gušatovićem, jednog od prvih sabora dijaspore u ovom kraju, koji se održavao u Samarinovcu i Ljubičevcu i koji je okupljao brojne naše zemljake sa svih strana sveta. Bio je poznat po humanitarnom radu kojim se bavio više od tri decenije, pomažući svakome za koje je čuo da mu je potrebna pomoć. I klubovi širom Evrope pamtiće ga kao velikog dobrotvora srpske dijaspore.

Ljubiša Đorđević biće sahranjen u četvrtak, 11. februara u 13 časova na mesnom groblju u Samarinovcu.

Izvor: NG portal

Reklame