Foto: Privatna arhiva

Jana Marković iz Knjaževca, već tri godine boluje, a od pre godinu dana lekari su ustanovili epilepsiju, i mutaciju na genu, a pored toga pronađena je cista iznad hipofize, koja je već ostranjena u Turskoj.

U dvorištu Sabornog hrama Presvete bogorodice u Zaječaru, okupili su se umetnici, vernici, članovi Crvenog krsta kao i deca, kako bi pomogli akciju prikupljanja sredstava za lečenje male Jane iz Knjaževca.

Prema rečima Tamare Petrović, za poboljšanje zdravlja male Jane, posle operacije koja je urađena u Turskoj, potrebno je da primi dve doze matičnih ćelija, koje su već zakazane.

Vuk Jovanović, sveštenik i sekretar Versko dobrotvornog starateljstva Eparhije Timočke, kaže da su se okupili u “Gostoprimnici”, da podrže akciju prikupljanja pomoći za malu Janu.

Doktorka Sanela Radisavljević, saradnik Crvenog krsta, kaže da su se okupili da oslikaju plakate koje će biti postavljene po gradu, gde će se pozvati građane Zaječara da se uključe u akciju za malu Janu.

Dinarski račun za pomoć male Jane je: 160-6000001695565-34 Fondacija Humanost bez granica, svrha uplate – Za janu, SMS 2407.

Reklame