Foto: Glassporta.rs

Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara i „Vuk Karadžić“ iz Velikog Izvora predstavljaće grad na Timoku na Državnom prvenstvu u streljaštvu . Na završnom školskom takmičenju u Srbiji naći će se muška ekipa OŠ „Desanka Maksimović“ i ženski tim OŠ „Vuk Karadžić“, dok su plasman na republičko takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji obezbedili Aleksandar Ranđelović i Magdalena Vulović iz OŠ „Desanka Maksimović“, piše Glassporta.rs.

Kod srednjoškolaca je viđen apsolutni trijumf Medicinske škole, dok će svoje predstavnike kod pojedinaca imati Ekonomsko-trgovinska i Tehnička škola.

Organizator gradskog takmičenja učenika osnovnih škola u streljaštvu koje je održano u prostorijama Sportskog streljačko-streličarskog kluba „Timok 1887“ na Kraljevici, bio je Zaječarski savez za školski sport (ZSŠS) uz podršku jednog od klubova sa najvećom tradicijom u zemlji.

„Glas sporta“ ispratio je i ovo takmičenje, koje je imalo i status Okružnog nadmetanja, a evo i svih rezultata:

Ekipu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ predvodio je profesor fizičkog vaspitanja Dejan Žikić, a činile su je Katarina Nikolić, Katarina Jotović i Staša Mišić. One su u finalu gradskog i okružnog takmičenja bile bolje od Magdalene Vulović, Ive Milojković i Sofije Trifunović iz OŠ „Desanka Maksimović“. Na republičkom takmičenju će se naći i muška ekipa zaječarske škole u sastavu Ranđelović, Birčanin i Vučković, a vodiće ih profesorka Emina Varat Ilić.

Što se srednjoškolskog dela takmičenja tiče, najuspešniji u ekipnoj konkurenciji su bili đaci Medicinske škole, koji su trijumfovali u u muškoj i ženskoj konkurenciji, predvođeni profesorima Jelenom Milosavljević i Petrom Zarkovim. Što se pojedinaca tiče, plasman na Državno takmičenje ostvario je Vladimir Milenović iz Tehničke škole, koga će kao predmetni profesor voditi Saša Janković, a tamo će im se pridružiti i učenica Ekonomsko-trgovinske škole Jovana Mihajlović, koja je bila najbolja u konkurenciji učenica srednjih škola.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame