Foto: Glassporta.rs
Reklame

Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara i “Vuk Karadžić” iz Velikog Izvora predstavljaće grad na Timoku na Državnom prvenstvu u streljaštvu koje je na programu od 1. do 3. decembra u Valjevu. Na završnom školskom takmičenju u Srbiji naći će se muška ekipa OŠ “Desanka Maksimović” i ženski tim OŠ “Vuk Karadžić”, dok je plasman na republičko takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji obezbedio i Stefan Nikolić, učenik škole iz Velikog Izvora, piše Glassporta.rs.

Ekipu Osnovne škole “Vuk Karadžić” predvodio je profesor fizičkog vaspitanja Dejan Žikić, a činile su je Jana Jovanović, Katarina Jotović i Staša Mišić. One su u finalu gradskog i okružnog takmičenja bile bolje od Sofije Jovanović i Olge Glavonjić iz OŠ “Desanka Maksimović”. U Valjevu će se ipak naći muška ekipa zaječarske škole u sastavu Vukašin Kostić, Jovan Stefanović i Manojlo Birčanin, a vodiće ih profesorka Emina Varat Ilić.

Organizator gradskog takmičenja učenika osnovnih škola u streljaštvu koje je održano u streljani Doma izviđača na Kraljevici, bio je Zaječarski savez za školski sport (ZSŠS), uz podršku Sportskog saveza grada Zaječara i Streljačko-streličarskog kluba “Timok 1887”.

Izvor: Glassporta.rs