foto: zajecar.info

Gradska uprava izdaje saopštenje povodom protesta srednjoškolaca koji je danas organizovan ispred zgrade opštine.

Lokalna samouprava ovom prilikom iznosi činjenice koje se odnose na njene obaveze prema školama.

Grad Zaječar uredno i redovno izmiruje, čak i unapred, račune za grejanje osnovnih i srednjih škola. Grad nema ni jedan neplaćeni račun za ono za šta je zadužen i šta ima kao obavezu prema školama. Potpuno je nejasno zašto su se učenici pojavili i još manje je jasno zašto su pojedini profesori u tome učestvovali, očigledno su manipulisali decom. Takođe, postoje i snimci kako organizuju decu da ne uđu u školu. U Gradsku upravu su došli nezadovoljni roditelji, koji su se bunili zbog toga što im deca nisu otišla u školu, nego su došla ispred opštine.

Grad Zaječar nema nikakva dugovanja prema školama, niti postoji ijedan dopis da oni maju problem sa izmenjivačem toplote. Niko Gradsku upravu nije pismeno obavestio da ima problema sa grejanjem.

Izmenjivač toplote treba da obezbedi republika, jer je u pitanju srednja škola, i grad zaječar ne snosi troškove oko tekućeg održavanja, već samo materijalne troškove škola. Takođe, škole su još u novembru mesecu probile za više od 10 odsto planiranih sredstava budžeta za škole.

Danima se već zloupotrebljava đački parlament, šire se poruke da se u petak ne ide u školu i da se učenici pojave ispred zgrade Gradske uprave. Zašto ispred Gradske uprave, ako smo mi kao grad izmirili sve obaveze?

Ovakva manipulacija predstavlja krajnju zloupotrebu dece u političke svrhe od strane profesora koji se nalaze na izbornim listama opozicije.

Izvor: Zajecar.info

Reklame