Goran Kalčević, Narodna stranka, foto Glas Zaječara

Narodna stranka donela je odluku o bojkotu predstojećih lokalnih izbora u Zaječaru. Izbore zakazane za 28.  mart smatraju nelegitimnim.

Narodna stranka, imajući u vidu da nije postignuta saglasnost o odlaganju lokalnih izbora donela je odluku da na istima ne učestvuje. Izbore zakazane za 28. mart smatraju nelegitimnim.

Kao što je poznato Narodna stranka je bojkotovala prošlogodišnje parlamentarne izbore, jer je u Srbiji suspendovana demokratija, a samim tim su i neslobodni. Danas su uslovi za izbore još gori, što svakodnevno vidimo u našem Zaječaru, tako da mi članovi Narodne stranke u Zaječaru kao odgovorni ljudi, koji drže reč i kojima je opšti interes iznad ličnog ne izlazimo na ove nelegitimne izbore koji su najobičnija farsa, koji i nisu višestranački, jer na njima pored vladajućih stranaka i režimske tzv. opozicije učestvuju samo razne grupe građana i pokreti, dok opozicione stranke koje su bojkotovale republičke izbore na njih ne izlaze!!!
Mi iz Narodne stranke smo predlagali svim relevantnim opozicionim grupacijama, čim su ovi izbori raspisani, da izađemo sa jedinstvenim stavom da se ovi izbori odlože, jer poslednji zakonski datum za održavanje izbora je 30.05.2021.godine, do kada bi se, nadam se poboljšala zdravstvena situacija, odnosno imunizacija stanovništva, kao i izborni uslovi, jer predstoje pregovori opozicije i vlasti. Na našu žalost, nije bilo dovoljno sluha i mudrosti kod svih!?!“ – izjavio je Goran Kalčević za „Glas Zaječara

Izbori u momentu tekuće epidemiološke situacije nisu dobra odluka, a aktivnosti aktivista SNS su veoma upadjive, a uz to i nezakonite.

Zato, danas u Zaječaru imamo ovakve nazovi izbore čije je glavno obeležje funkcionerska kampanja i sakrivanje prvog na listi SNS-a Boška Ničića iza imena Aleksandra Vučića kao nosioca te liste, iako je nekada i on sam sa pravom isticao da lideri stranaka ne bi trebalo da budu nosioci jer oni nisu ni kandidati na tim izborima.
Takođe, upadljivo je posećivanje aktivista SNS-a iz drugih gradova koji u dvojkama i trojkama dolaze ljudima na vrata, kao što su i kod mene bili, proveravajući da li će da glasaju za SNS, čime se direktno krši član 52 Ustava, kao i krivično delo iz člana 155 i 156 KZ-a.
Ono što bih posebno istakao je to da je u Zaječaru i dalje na snazi vanredna situacija zbog katastrofalne epidemioliške situacije, da je zbog toga brojnim delatnostima onemogućeno da rade, pa su ovi izbori i veliki rizik po zdravlje ljudi. Zato me čudi ćutanje po tom pitanju brojnih lekara koji se nalaze na raznim listama na ovim „izborima“!?!
Zbog takve loše zdravstvene situacije u gradu mnogi neće moći, a možda bi želeli da glasaju jer se nalaze u izolaciji, što predstavlja prikriveni oblik diskriminacije.
Sve ovo što sam naveo ukazuje da su ovi izbori neregularni i da će buduća vlast za nas da bude nelegitimna!!!“ – izjavio je Goran Kalčević za „Glas Zaječara

O predstojećih izbora, kažu – kratko i jasno, očekuju dalje propadanje grada.

„Na žalost, nakon ove farse od izbora dalje propadanje našeg grada, jer će stožer nove vlasti opet biti SNS, čija je pogubna politika u prethodna dva mandata za osam godina dovela naš Zaječar u katastrofalno stanje, a svi znamo da su glavni „izvođači radova“ bili prvo Saša Mirković, a zatim Boško Ničić.“– izjavio je Goran Kalčević za „Glas Zaječara

Reklame