foto: glas sporta

Gimnastičarke Zaječara ostvarile su odličan rezultat u 2. kolu C programa minulog vikenda u Knjaževcu . Takmičenje je održano u sali Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar”, a Zaječarke su nastupile sa tri selekcije, u konkurenciji omladinki, starijih i mlađih pionirki, piše Glas sporta.

Omladinke, koje su nastupale u sastavu Petra Lazarević, Jovana Živković i Marija Ignjatović, dominirale su u konkurenciji devojčica od 14 do 18 godina i u Zaječar donele zlatnu medalju. One su bile najuspešnije u konkurenciji ekipa iz Niša, Leskovca, Pirota, Kruševca, Negotina, Vlasotinca i domaćina Knjaževca i zasluženo osvojile 1. mesto. Da uspeh bude još već, pobrinule su se Jovana Živković, koja je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, dok se Petra Lazarević okitila bronzanim odličjem.

Na taj način Zaječarke su obezbedile plasman na Prvenstvo Srbije, koje je na programu 21. i 22. novembra u Požarevcu.

Mlađe pionirke u sastavu Lana Vasiljević, Ena Milenović, Antonija Golubović,Jana Ignjatović i Nina Stanković zauzele su 6. mesto u ekipnoj konkurenciji, dok su kao petoplasirane takmičenje u Knjaževcu završile Dunja Vučković, Lea Tasić i Vila Antonina Milisavljević.

Gimnastičarke Zaječara sledećeg vikenda očekuje 2. kolo Pionirske lige Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije, koje je na programu u nedelju 1. novembra u Kruševcu.

Izvor: Glas sporta