Radnici Specijalne bolnice za rehabilitacju „Gamzigrad“ stupili su u generalni štrajk 20. jula ove godine. Računi bolnice su blokirani, a iznos blokade na današnji dan iznosi: 29.943.614,25 dinara. Sledi radikalizacija štrajka.

 

Račun Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ već 31 dan je neprekidno u blokadi, a obaveze prema dobavljačima gomilaju se iz dana u dan. Trenutni iznos blokade je 29.943.614,25 dinara, a u proteklim danima poveriocima je isplaćeno možda par stotina hiljada dinara dugovanja. Za izmirenje većine dugova novca nema.

Zaposlene u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju na generalni štrajk naterala je muka i odsustvo sluha rukovodstva i nadležnog Ministarstva zdravlja, koje je osnivač ove bolnice. Generalni štrajk ušao je u peti dan, ali do sada nema gotovo nikakvog napretka. Jedina novost kojom su zaposleni mogli da se pohvale je da je konačno isplaćen treći deo zarade za april mesec. Nažalost, većina od ovog novca nije videla ni prebijene pare, jer su i sami u dugovima do guše, te su uplaćena sredstva odmah usmerena na isplatu zaostalih dugovanja za kredite, komunalije i druge dažbine.

Život nedostojan čoveka – najkraći je opis pakla kroz koji ovih dana prolaze zaposleni, koji se svakog dana okuplaju kod Specijalne bolnice sa istim zahtevima: isplata svih zaostalih zarada zaposlenih, redovnost u isplatama zarada u budućem periodu, u skladu sa važećim ugovorom o radu, isplata zaposlenima zaostalih naknada na ime troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada za prethodni vremenski period i izmirenje obaveza prema dobavljačima.

Bolnica je u užasnom stanju

Milan Stojanović, predsednik štrajkačkog odbora kaže da štrajk do sada nije urodio plodom, te da u narednim danima može da se očekuje radikalizacija štrajka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

„Ostajemo u štrajku do ispunjenja zahteva. Ništa se ne dešavava.“ – odlučno je istakao predsednik štrajkačkog odbora Milan Stojanović

Ministarstvo zdravlja do sada se nije oglašavalo, niti je uputilo odgovor na dopise koje su poslalai zaposleni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Nije se oglašavalo ni rukovodstvo, osim obećanja datih na početku da će tekući problemi i problemi sa kašnjenjem u isplati zarada biti rešeni.

 

Reklame