Foto: Glassporta.rs

Muška ekipa Osnovne škole “Desanka Maksimović” osvojila je drugo mesto na Međuokružnom takmičenju u futsalu, održanom u četvrtak 13. maja u Kuršumliji. Zaječarci su poraženi od domaćina 5:2 i na taj način nisu uspeli da se kvalifikuju za Državno prvenstvo, piše Glassporta.rs.

Ništa nije slutilo da će pognute glave napustiti i taj poslednji stepenik u duelu sa najboljim ekipama iz Niškog, Rasinskog i Topličkog okruga. Odmah na startu finala izabranici profesorke Emine Varat Ilić poveli su sa 1:0, domaći su poravnali pred kraj prvog dela igre i sa nerešenim rezultatom ušlo se u drugo poluvreme. Ipak, u nastavku skraćena rotacija uzela je danak, ekipa iz Kuršumlije prelomila je susret posle nekih isključenja gostujućih igrača i došla do plasmana u završnicu takmičenja.

Ipak, ostvaren je solidan rezultat, a OŠ “Desanka Maksimović” pokušaće i naredne godine da izbori učešće na republičkom takmičenju, pošto su većina članova ovosezonske ekipe učenici 7. razreda i imaće pravo igranja i sledeće školske godine.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame