Foto: Glas Zaječara - Fudbalska utakmica Timok-Djerdap (2:1)

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je četvoricu prvotimaca Timoka sa ukupno šest godina zabrane bavljenja fudbalom!

Na po dve godine izbačeni su Miloš Gardić i Miloš Cvetković. Duplo manje, jednogodišnjom suspenzijom, kažnjeni su Milan Blagojević i Aleksandar Mitrović.

Svima se stavlja na teret da su u prvenstvenoj utakmici sa Železničarom, u Pančevu (3:2), narušili intergritet takmičenja i napravili prekršaj iz člana 80 Disciplinskog pravilnika, u vezi sa članovima 11-14. U prevedenom – učestovali su u sumnjivim radnjama i uticali na konačan rezultat.

Kompleksan slučaj dobio je epilog u prvom stepenu, posle pisanih izjava fudbalera Timoka, tadašnjeg šefa struke Vojkana Rajčića, trenera Gorana Stankovića i predstavnika kluba, Stefana Mladenovića. Svi fudbaleri su imali jedinstven stav – imenjaci Miloš Gardić i Cvetković načinili su sporan prekršaj. I to nije sve – Gardić je prema tvrdnjama saigrača i ostalih svedoka, u svlačionici, priznao učestvovanje u nesportskim radnjama. Usput, isti fudbaler označen je i kao inicijator sumnjivog dela.

U dokaznom postupku, Gardić je pokušao da se odbrani tvrdnjom da iskazi saigrača nisu plod „slobodne volje“. Komisija je ostala pri stanovištu da „osumnjičeni“ nije dostavio uverljive dokaze za izrečene reči i iskaz ocenila neuverljivim.

Da su, uz Gardića, u neregularnostima učestvovali Cvetković, Blagojević i Mitrović, prvostepeni organ utvrdio je i posle izveštaja „ad hok“ komisije Organizacije trenera FSS, zadužene za fer-plej. Posebno sumnjiv bio je treći gol Železničara, u kojem je učestvovalo nekoliko fudbalera Timoka. Označen je igrač sa brojem 77 – Miloš Cvetković, kojem se stavlja na teret loša i neobjašnjiva reakcija.

Napokon, jasan signal stigao je iz UEFA. Odeljenje za integritet evropske kuće fudbala dostavilo je dokaze o velikom broju kladioničarskih uplata na pobedu Železničara. Kvota na trijumf domaćina konstatno je padala na dan utakmice, 13. septembra. Neposredno pred početak i prvi zvižduk Jelene Cvetković dostigla je minimalnu vrednost.

Dojava iz UEFA bila je jasan signal Svetislavu Đuroviću, oficiru za integritet FSS, da inicira postupak pred Disciplinskom komisijom. Naravno, uz prethodno pribavljene dokaze u predistražnom postupku.

Rukovodstvo Timoka ogradilo se brzo posle utakmice od dela igrača. Nedugo zatim, raskinuti su ugovori sa Milošem Cvetkovićem i Milošem Gardićem.

Na odluku Disciplinske komisije, s potpisom predsednika Ivana Nikolića, ostavljena je mogućnost žalbe drugostepenom organu.

Izvor: N1

Reklame