Pokret “1 od 5 miliona” formirao je danas Inicijativni odbor u Majdanpeku i tom prilikom saopštio da u izgradnju infrastrukture pokreta kreće upravo iz istočne Srbije, regiona iz kojeg je režim Srpske napredne stranke započeo rasprodaju naše zemlje.

Ovo je prvi Inicijativni odbor “1 od 5 miliona”, a za njegovog predsednika izabran je Martin Bežinarević.

“Upravo odavde, iz Majdanpeka, Vučićev režim započeo je rasprodaju naše Srbije. Prodali su naše najveće bogatstvo – rudnik, ali ne samo to. Kineskoj kompaniji su krišom poklonili i sve ono što je bilo u vlasništvu rudnika i što su naši rudari, izdvajanjem od plata, finansirali i gradili – zemlju, zgrade, stanove u kojima rudarske porodice žive. Za 350 miliona dolara oni su prodali naš grad, a da nijedan Majdanpečanin nije video centa od tih para”, rekao je Bežinarević i dodao da vlast i dalje krije šta su sve poklonili kineskoj kompaniji “Ziđin”, te da Majdanpečani strahuju kad će im neko pokucati na vrata i izbaciti ih na ulicu.

On je kazao i da je upravo zbog toga “1 od 5 miliona” izabrao Majdanpek kao grad iz kojeg kreće u izgradnju svoje mreže, te da se nastavlja borba za svaki grad i za svakog čoveka.

“Odavde je Vučić krenuo u rasprodaju Srbije, a mi odavde krećemo u odbranu Srbije. Vučiću poručujemo: ne damo naše gradove! Ako već hoćeš nešto da prodaješ, oglasi onaj svoj stan koji si dobio pred bombardovanje. Srbija nije na prodaju”, kazao je Bežinarević.

Nakon formiranja odbora, predstavnici “1 od 5 miliona” održali su i sastanak sa Majdanpečanima koji traže odgovor na pitanje šta će biti sa stanovima u kojima žive decenijama i za koje su još uvek u procesu otkupa, a koje je aktuelni režim očigledno poklonio kineskoj kompaniji. Na sastanku je dogovoreno da će jedan od prioritetnih ciljeva majdanpečanskog odbora “1 od 5 miliona” biti borba za odbranu ovih stanova i prava Majdanpečana.

Reklame