Reklame

Tetjana Stojković živi u selu Lenovac, u blizini Zaječara. Vrlo skromno, živi sa mužem i ćerkom koja ima 9 godina. Nemaju zemlje, niti stoke, jedini prihodi njihove porodice su njena invalidska penzija i novčana pomoć za negu drugog lica.

Pored tetraplegije G825 (non specificata) i tetraplegija G824 (triplegija spastica), boluje od retke bolesti G950 Sringomyelia et syringobulbia, ZBOG KOJIH MORA 24/7 DA LEŽI U KREVETU, SA ISPRAVLJENOM KIČMOM. To znači da ne sme da ustaje, ne sme da sedi u kolicima, zbog čega iz svoje sobe nije izašla od povratka iz bolnice, prošle godine.

Tetjani su zato neophodna nosila, odnosno TRANSPORTNI KREVET SA TOČKIĆIMA tzv. strečer. Zarobljena u svojoj kući, bez medicinske nege, ona ne može da reši ni manje zdravstvene probleme (zamena naočara, zbog rasta dioptrije), a kamo li one ozbiljnije sa kojima se suočava, kao hipertenzija i srčane tegobe. Najobičnije svakidašnje aktivnosti, bilo kakvi izlasci iz kuće, za nju su postali nedostižan luksuz.

Obraćamo se svim dragim ljudima dobre volje, koji su u mogućnosti da pomognu i doniraju novac, kako bismo Tetjani obezbedili transportna nosila sa točkićima, koja bi joj omogućila da stekne povoljnije uslove za lečenje i život.

Cilj akcije je prikupiti 65.000 dinara, kako bismo Tetjani Stojković obezbedili transportna nosila sa točkićima.